Локомотив Пд със сериозен аванс на Левски

Домакините дпечелиха с 2:0 първия полуфинал за Купата на България

Локомотив Пд  със сериозен аванс на Левски | StandartNews.com

Локомотив Пд даде сериозна заявка за финал в турнира за Купата на България.

"Смърфовете" победиха Левски с 2:0 в първи полуфинален мач от турнира и имат сериозна преднина преди реванша.

Гостите стартираха по-добре в първите минути на мокрия терен, чисто положение обаче не беше създадено, а след 10-ата минута "смърфовете" взеха инициативата.

В14-ата минута Миятович не се намеси добре, но Карагерен не успя да отправи добър удар и защитата в синьо се справи.

В 23-ата минута Каргас сбърка в изнасянето на топката, която му бе отнета от Карагарен. Кълбото попадна в Алмейда, който моментално изведе Митко Илиев.

Най-добрият футболист на България за 2019 година беше изпуснат от Райнов и с удар от 16 метра даде аванс на "черно-белите". Вратарят Миятович обаче има сериозна вина за гола, след като ударът не беше достатъчно силен, а също така беше в неговия ъгъл.

В 45-та минута Карагерен вкара втори гол и утежни задачата на "сините".

Втората част започна с нова опасност пред вратата на столичани. Грешка на Найденов пък донесе жълт картон и на Каргас. Времето минаваше, а "сините" нямаха идея как да задържат по-дълго време топката и да затруднят Луков.

67-ата минута Костов излезе под ъгъл зад защитата, но изненадващо демонстрира голям егоизъм и не потърси връхлитащия на празна врата Иванов, а стреля слабо в ръцете на Луков.

В 76-ата минута Холмар отново рискува червен картон, след като с ръка удари в лицето Аралица при опита да защити по-добрата си позиция в борбата за топката.

В 86-та мин.Миятович предотврати трети гол във вратата си, след като се намеси решително след центриране отдясно и изби топката пред Алмейда.

На реванша "сините" ще имат много трудната задача да вкарат три чисти гола във вратата на пловдивчани,  но се очертава много оспорвана битка на стадион "Георги Аспарухов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай