Локо Пд пребори Славия

Локо Пд пребори Славия  | StandartNews.com

Локомотив (Пловдив) развали 103-годишния рожден ден на Славия, след като надигра белите с 3:1 в последен мач от 28-ия кръг на "А" група. С два гола за победителите се отличи Мартин Камбуров, който изравни на върха при стрелците нападателя на Лудогорец Клаудиу Кешеру, съобщава Спортал.

Веднъж за черно-белите реализира Пауло Серджо, а за белите вкара Ивайло Димитров от дузпа.

До края на полувремето двата отбора не създадоха много положения и се оттеглиха на почивка при 0:0.

В 53-ата минута домакините като по чудо не откриха резултата, когато футболист на домакините опита да шутира, но се получи пас към Камбуров, който си сложи крака и изпрати топката в дясната греда на бялата врата. Минута по-късно нова добра атака на смърфовете завърши с центриране на Иван Иванов, което Петков изби, а при добавката Камбуров бе безгрешен - 1:0 за Локомотив. Това бе 166-то попадение за нападателя в "А" група, което му отрежда пето място във вечната голмайсторска ранглиста.

В 63-ата минута Локо вкара втори гол. Пауло Серджо пресече опит за пас на Стефан Велков, подаде на Камбуров, който не прояви егоизъм и вместо да стреля, върна към своя съотборник. 

В 81-ата минута белите се върнаха в мача, когато Ивайло Димитров реализира дузпа за нарушение на Иван Иванов срещу Дуде Дунгала. Надеждите на столичани поне за точка не траяха дълго, тъй като в 84-ата минута появилият се като резерва Карагерен получи извеждащ пас от тъч, подаде към Камбуров, който хладнокръвно вкара 167-то си попадение в "А" група за крайното 3:1 за Локомотив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай