Ливърпул с първа победа от 41 дни

Мане вкара и подаде за успеха срещу Тотнъм

Ливърпул с първа победа от 41 дни | StandartNews.com

Ливърпул се върна на победния ход в Англия. След пауза без успех от 41 дни "червените" сразиха като гост Тотнъм с 3:1 в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. Пиер-Емил Хойберг вкара за домакините, а Роберто Фирмино, Трент Александър-Арнолд и Садио Мане се разписаха за шампионите. На два пъти попадения бяха отменени след намесата на ВАР.
В третата минута на мача Сон прати топката в мрежата на Алисон, след като бе изведен отлично от Хари Кейн. Попадението обаче бе отменео заради засада в изграждането на атаката. 
В 14-ата минута, когато Хари Кейн се свлече на тревата след удар в глезена от Тиаго. Намесата на медицинския щаб  успокои домакините и звездата остана на терена. 
Хари Кейн отново легна на терена в 34-ата минута след сблъсък с Хендерсън. Английският национал пак се хвана за глезена. Голмайсторът успя да изкара първото полувреме, но бе заменен на почивката.
Съставът на Ливърпул поведе в последните секунди на даденото от съдията 4-минутно продължение Роберто Фирмино, след като засече успоредно центриране на Мане отляво.
Второто полувреме започна шеметно - с гол във вратата на Тотнъм. В 47-ата минута индивидуален пробив на Мане завърши с топовен шут по земя, който бе избит от Лорис, но при добавката Трент Александър-Арнолд бе безмилостен - 0:2. 
Не бяха изминали и две минути, когато Хойберг намали. С мощен шут извън наказателното поле той не остави шансове на Алисон - 1:2. 
В 56-ата минута  Салах порази вратата на Тотнъм за трети път, но попадението беше отменено даради игра с ръка на Фирмино в атаката.
Гостите продължиха да атакуват и в 65-ата минута Садио Мане реализира. Родон не успя да се справи с центриране на Александър-Арнолд отдясно и Мане с мощен удар вкара за крайното 3:1. Така отборът на Ливърпул събра 37 точки и е на четвърта позиция. Тотнъм пък остана с 33 на шестото място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай