Ливърпул отново превзе върха на острова

Джердан Шакири се превърна в златната резерва

Ливърпул отново превзе върха на острова | StandartNews.com

Ливърпул напълно заслужено отново е на върха. Играчите на Юрген Клоп победиха с 3:1 Манчестър Юнайтед и отново са едноличен лидер в Премиър лийг. В 201-вото дерби на митичният "Анфийлд" между двата колоса Садио Мане откри за домакините след 24-ри минути игра, а Джеси Лингард се възползва от детинска грешка на Алисон и изравни след няма и десет минути. Второто полувреме със сигурност ще остави траен спомен в съзнанието на Джердан Шакири, който вкара два гола в 73-ата и 80-ата минута за крайното 3:1 в позна на Ливърпул. Той влезе като резерва и донесе първи успех за мърсисайдци над Манчестър Юнайтед от осем мача насам. 

Напълно очаквано играчите на Клоп притиснаха съперника още в самото начало, но в 4-ата минута "червените дяволи" получиха отлична възможност да излязат напред в резултата. Те получиха правото да изпълнят фаул в половината на мърсисайдци. Йънг центрира по земя, Лукаку опита да засече топката, но се размина с нея, след което тя попадна във вратата, но попадението бе отменено заради Лукаку, който беше в положение на засада. Малко след това Де Хеа се наложи да се намесва след хубав изтрел на Фирмино. Натискът на домакините даде резултат в 24-ата минута, когато Фабиньо намери Мане в наказателното поле. Той пое кълбото на гърди след което шутира и взриви "Анфийлд" 1:0. Въпреки, че срещата се развиваше изцяло в полето на гостите, груба грешка на Алисон в 33-тата минута даде шанс на Ман Ю да върне попадението. След центриране на Лукаку, стражът не успя да улови топката и намиращият се в близост до него Лингард се възползва от тази грешка - 1:1.

 В началото на втората част Фирмино опита удар по земя, но Де Хеа се намеси и изби с една ръка. В 70-ата минута Юрген Клоп даде шанс на Джердан Шакири да се появи в игра на мястото на Кейта, а швейцарецът му се отблагодари по невероятен начин. Три минути след влизането си Шакири вече беше в прегръдките на съотборниците си. Мане центрира остро по земя, Де Хеа изби с крак, но високият едва 169 см. халф вкара за 2:1. Десетина минути по-късно отново той сложи край на интригата в мача.С плътен шут от границата на наказателното поле той разпечата за трети път вратата на "червените дяволи". Така Ливърпул отново превзе върха с актив от 45 точки, с една повече от Манчестър Сити, които заемат второто място. Юнайтед са шести с 26 пункта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай