Ливърпул не успяха да надвият Суонси

Ливърпул не успяха да надвият Суонси | StandartNews.com

Суонси. Суонси Сити успяха да спрат победната серия на Ливърпул от началото на сезона, но силите им не достигнаха за победа.

В последен мач от 4-ия кръг на Висшата лига, двата тима не успяха да излъчат победител, завършвайки 2:2 на „Либърти Стейдиъм". Въпреки първите загубени точки от страна „червените", тимът на Брендън Роджърс продължава да оглавява класирането с актив от десет точки. „Лебедите" пък се изкачиха до 13-ото място в подреждането, след като събраха четири точки. В следващия кръг на 21 септември "червените" посрещат Саутхямптън, а ден по-късно "лебедите" гостуват на Кристъл Палас.

За домакините се отличиха Джонджо Шелви (2') и Мичу (64'), а головете за мърсисайдци бяха дело на Дани Стъридж (4') и привлечения под наем от Челси Виктор Моузес (36'). 

В основна фигура в срещата се превърна бившият полузащитник на Ливърпул Джонджо Шелви, който имаше основно участие и в четирите гола в мача. Именно той откри резултата още във втората минута, давайки преднина на домакините. След неуспешен опит за далечен удар, топката отново попадна в халфа, който мина като на парад през отбраната на „червените".

Само две минути по-късно Шелви сгреши безобразно, връщайки слабо топката към вратаря си Ворм. Даниел Стъридж внимаваше и с мощен шут вкара четвъртия си гол от началото на сезона.

В 37-ата минута Ливърпул стигна до пълен обрат на резултата. Отново Джонджо Шелви действа разсеяно и прати топката в краката на Виктор Моузес, който бе заел позиция в центъра на терена. Нападателят на „червените", който премина на „Анфийлд" под наем от Челси, напредна сам, финтира двама бранители на домакините и с удар от около 22 метра вкара за 2:1 в полза на гостите.

През втората част обаче Ливърпул показа най-слабата си продукция от началото на сезона. Освен че стигнаха до изравняване, футболистите на Михаел Лаудруп могат само да съжаляват, че не взеха трите точки в мача.

Изравнителният гол в срещата дойде в 63-ата минута. Топката бе центрирана към пеналта, където Шелви с глава свали към Мичу, а нападателят с премерен удар направи 2:2. Домакините изцяло взеха инициативата в мача и започнаха да редят атака след атака към вратата на Миньоле. Белгийският страж и отбраната на гостите обаче имаха късмет и успяха да предотвратят нов гол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай