Линдзи Вон вече с 55 победи за Световната купа

Линдзи Вон вече с 55 победи за Световната купа | StandartNews.com

Лейк Луис. Американката Линдзи Вон продължи да пише историята на алпийските ски, като постигна в Лейк Луис (Кан) 55-ата си победа за Световната купа. Така тя се изравни на второто място във вечната ранглиста с 55 победи с Врени Шнайдер (Швейц). Начело с 62 победи за СК е Ане-Мари Мозер Прьол (Ав).

За шестата си поредна победа в Лейк Луис и общо 13-а в курорта Вон трябваше да се бори до последния метър. По средата на второто за сезона спускане американката допусна сериозна грешка и изостана с повече от половин секунда.  До финала обаче Линдзи показа най-доброто от себе си и взе победата с време 1:52,90 мин. Втора както и на първото спускане в Лейк Луис остана нейната сънародничка Стейси Кук – 1:53,42 мин. Трета завърши Мариане Кауфман-Абдерхалден (Швейц) – 1:53,52 мин. Водачката за СК Тина Мазе (Слвн) финшира 10-а. Състезанието бе прекъсвано няколко пъти заради гъста мъгла.

В класирането за СК продължава начело да е Мазе, вече с 347 т, пред Мария Хьофл-Рийш (Гер) – 274 и Катрин Цетел  (Ав) – 260 и Линдзи Вон – 210. Вон води убедително за малката купа в спускането с 200 т. Днес от 19,45 ч (бъл. вр) е супергигантския слалом в Лейк Луис, който ще бъде излъчен пряко от Евроспорт.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай