Левски загуби драматично финала на Балканската лига

Левски загуби драматично финала на Балканската лига  | StandartNews.com

Самоков. След един много силен сезон в Балканската лига, отборът на "Левски" завърши на второ място. В повторение на финала от миналогодишното издание "сините" отстъпиха на Галил Гилбоа в драматичен финал след две продължения със 79:87, информира БГНЕС.

В редовното време резултатът бе 63:63, а след първото продължение 75:75. Левски имаше своите възможности, за да спечели срещата, но късметът бе на страната на гостите в срещата, играна в Арена Самоков в едноименния град.

Двубоят бе равностоен почти през целия мач, а напрежението си каза думата и грешки не липсваха.
Сега Левски се настройва на домашна сцена, където остава да изиграе един мач от редовния сезон като гост на Черноморец Бургас. Следват плейофи, които стартират още на 29 април.

"Характер и самочувствие не ни достигнаха. Това са битки, които се печелят без страх. Когато има хора, които се страхуват да поемат отговорност... Казах им, че многото финали, които сме загубили трябва да са ни помогнали да израснем. Щабът ни е много добър, работим много правилно в развитието на психологическите качества на играчите. Когато имаме хора, които могат да загубят един финал, че дори и два-три, ще могат и да спечелят такъв", заяви след срещата наставниктът на "Левски" Тити Папазов, цитиран от Гонг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай