"Левски" си търси в Лозана 7-те точки

"Левски" си търси в Лозана 7-те точки | StandartNews.com

"Левски" настоява да подпише арбитражно споразумение с БФС. "Сините" се надяват казусът с отнетите точки на "Литекс" да се реши от независимия спортен арбитражен съд в Лозана. Това стана ясно от заседанието на Надзорния и Управителния съвет.

"Надяваме се, че г-н Борислав Михайлов ще се отзове. Въпросът ще бъде решен от един независим съд и така ще се покаже, че няма да се облагодетелстват дадени клубове", споделиха от Управата на "сините".

"Имаме достатъчно юридически аргументи, но ще ги покажем в Лозана", отсече Иво Тонев. Един от акционерите на "сините" каза също, че не иска да влиза в полемики с никого.

"Ако "Литекс" не бяха напуснали терена, нямаше въобще да се занимаваме нито с въпроса за тяхното отстраняване от "А" група, нито с отнетите точки", каза още Тонев по повод твърденията, че "Литекс" бил изхвърлен от елита по политически причини.

"Левски" продължава да настоява за оставка на Михайлов и останалите отговорни фактори в БФС.

"Смятаме, че трябва да го направят от морална гледна точка и веднъж завинаги всички отбори да бъдат равноправни. Не сме длъжни всяка седмица да казваме мнението си, след като веднъж сме го направили. Няма да се занимаваме с организирането на конгреси", каза още шефът на УС на "сините".

"Левски" са готови да подкрепят проект "Висша лига", но единствено, ако има ясни и точни правила за всички.

"Не знам кой с кого се е срещал и кой в коя част на деня, какво е обещал. Ние сме за много силна "А" група с "Литекс", "Локомотив" (Сф), ЦСКА, "Етър", "Пирин" и други отбори. Стига обаче да има ясни условия за всички", завърши Тонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай