"Левски" се усъмни във Висшата лига

"Левски" се усъмни във Висшата лига  | StandartNews.com

"Левски" хвърли сянката на съмнение върху осъществяване на проекта Висша лига. Това стана ясно след срещата, която се проведе днес между представителите на тимовете от А група, БФС, фирмата, която държи телевизионните права на първенството и холандската консултантска фирма.

"Не знам как за толкова кратко време ще се осъществи това нещо. Ние нямаме програма за последните четири кръга, а трябва да се направи цялостна програма на първенството", заяви изпълнителният директор на "сините" Константин Баждеков.

Той разкри също, че съществува възможност, отново да бъдат направени компромиси, което също ще лепне петно на проекта. Става въпрос най-вече за материалната база на клубовете. "Ние искаме да се спазят законите и да почнат да се изпълняват изискванията за лиценз от тази година бе вкарана точка, че мачовете трябва да се играят само на осветление. Не знам доколко клубовете ще се справят и с финансовите изисквания, ако те бъдат завишени", каза още Баждеков.

Доста от участниците в срещата бяха ядосани от факта, че нещата се бавят и все още не са очертани критериите.

В сряда пък предстои клубовете да получат въпросници, в които да опишат своите виждания за проекта, които ще бъдат гледани и след като се появят повече идеи, ще се стигне до крайна такава. Но и тя предстои да бъде гласувана.

Венци Стефанов: Не може без компромиси

Не може без компромиси", отсече президентът на "Славия" Венци Стефанов. "Аз съм за увеличаване на групата и за ЦСКА. Не е важно как толкова ще гласуваме после за приемане на формата, дали ще бъдат 50 процента плюс 1 или 75 процента", допълни той.

Ангел Петричев: Висша лига само с лиценз

"Във Висшата лига да влизат само отбор с лиценз", това обяви изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричеев. Идеята била подкрепена и от останалите отбори в А група.

"Не съм запознат какъв точно ще бъде форматът. Тепърва ще го гледаме и обсъждаме", каза още Петричев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай