"Левски" привлича Линел Китамбала

"Левски" привлича Линел Китамбала | StandartNews.com

"Левски" е на път да осъществи дългоочакван трансфер. Французинът Линел Китамбала е възможно да акостира на "Герена", предаде Гонг.

Той играе крило и е роден през 1988 година, като се очаква до края на деня трансферът му да бъде официално финализиран.

Футболното му обучение преминава в Оксер, където прави и първите си стъпки като професионалист.

Линел Китамбала е преотстъпван от "Оксер" на "Дижон" преди да бъде трансфериран в "Лориен" за 1 500 000 евро. Тъмнокожият футболист прогресира и следва нова стъпка напред. Той е продаден за 2 500 000 евро на "Сент Етиен".

Там той играе три сезона, а в един от тях е даден под наем на немския "Динамо" (Дрезден), който тогава играе във Втора Бундеслига. Конкуренцията във френския тим е жестока, защото там Китамбала се конкурира с Обамеянг, който в момента е звезда на "Борусия" (Дормунд).

Следва завръщане в "Оксер", но отново под наем, за да се стигне до лятото на 2014 година, когато Линел Китамбала преминава в белгийския "Спортинг" (Шарлероа). Тимът завършва на пето място, а очакваното ново попълнение на "Левски" изиграва 28 срещи и бележи пет гола.

Последният мач на Китамбала датира от 24 май тази година, когато влиза като резерва срещу "Стандарт" (Лиеж). Фланговият футболист има зад гърба си участие с националните гарнитури на Франция до 20 и 21 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай