"Левски" преговаря с 3 спонсора

"Левски" преговаря с 3 спонсора | StandartNews.com

"Левски" преговаря с три потенциални спонсора, но при всякакъв развой продължава със строгата финансова дисциплина. Това заяви в интервю за "Дарик" членът на УС на клуба Иво Тонев.

„Че ще вземем лиценз, стана ясно още миналата седмица. Ще получим лиценз и за Европа. Това бяхме поставили като цел на Управителния съвет. В началото на януари оповестихме дълговете, от които зависеше дали ще получим лиценз: тогава бяха 1 700 000 лева. Сега сумата е малко над 200 000 лева. До края май имаме да платим 134 000 лева. От които 80 000 лева имаме осигурени и ни остават около 50 000 лева", продължи Тонев.

Той благодари на феновете за инициативата „Левски е твой". "В момента е доста по-добре от това, което бе през януари, независимо, че дължим още пари и заплати на първия отбор. Благодаря и феновете и за декларацията, която пуснаха вчера, в която призоваха за участие в кампанията „Левски е твой". И аз призовавам да се участва. Много важно е и за "Левски" и за нас като ръководство да показваме, че сме коректни и това, което сме постигнали като споразумения го спазваме", каза още Тонев.

„Казах и на последната пресконференция, че бюджетът на Левски от тук насетне ще се формира на база приходи, а не разходи. Колкото изкарваме, толкова ще харчим", завърши той, "За сега каквото си бяхме поставили цел в началото на годината, го постигнахме. Идваха възрастни хора, които даряваха по 10 лева, казваха, че нямат пари да купят акции, но искат да помогнат. Благодарност към към всички служители в "Левски", които толкова време не получаваха заплати. До сега когато дадохме по две заплати и искаме идния месец да се разплатим с всички".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай