"Левски" изпревари ЦСКА с третата си победа

Деко се захапа с Наско Курдов

"Левски" изпревари ЦСКА с третата си победа | StandartNews.com

София. „Левски" отново застана пред ЦСКА след като спечели третата си поредна победа. „Сините" победиха Славия с 1:0. Мачът бе от 11-ти кръг на българската "А" група и се игра на столичния стадион „Славия".

Новакът Ларсен Туре вкара гола за "Левски". Така момчетата на Славиша Йоканович заемат четвърта позиция във временното класиране.

Головите ситуации в двубоя бяха малко. „Сините" доминираха на терена, а Славия боравеше с контраатаки и далечни подавания от собствената си половина.

В първото полувреме и двата отбора играха равностойно. Ларсен Туре и Гари Родригес изпуснаха чудесни възможности за "Левски", а Милен Василев и Атанас Курдов можеха да вкарат по гол за домакините, но нямаха късмет.

Втората час на мача започна добре за „Левски" и футболистите започнаха да показват надмощие над домакините. След почивката Георги Петков спаси удар с глава на Пламен Димов. Пет минути по-късно му се наложи да спасява и диагонален удар на Родригес.

Победният гол на Туре бе в 57-ата минута. След центриране на Нуно Пинто той успя да се разпише с глава.

„Теренът не беше в най-доброто си състояние, което ни предразположи към повече единоборства", каза след мача Владимир Гаджев. И продължи с думите: „През второто полувреме скъсихме дистанциите между линиите и бяхме по-агресивни, след което успяхме да вкараме гол". 

Славиша Йоканович изрази задоволството си от развоя на мача, а наставникът на Славия призна за грешка в защита. 

След двубоя „Левски" събра 18 точки и е само с шест точки назад от лидера "Лудогорец", който тази вечер се изправя пред "Ботев" (Пловдив). Двубоят е от 20 часа.

Деко се захапа с Наско Курдов

Остра размяна на реплики по време на дербито си отправиха Мирослав Иванов и голмайсторът на "белите" Атанас Курдов. Последният дори си намери защитник в лицето на Георги Петков. Вратарят тръгна заплашително към Деко. "Нормално е да има такива неща. Често по време на мачовете на терена се чуват приказки, които няма как да бъдат повторени пред камерите. Между мен и Наско няма нищо. Познаваме се от много време. Ще забравим за случилото се", обяви Мирослав Иванов. "Напипваме ритъма", добави той.

Германци и руснаци на лов в "Овча купел"

Мениджъри от Германия, Русия, че дори от Словения гледаха мача на "Овча купел". Домакините се похвалиха, че те са били привлечени от изявите на Стефан Велков, Ради Димитров, както и от Антонио Вутов от "Левски". Любимецът на сектор "Б" обаче бе категоричен, че не го интересуват апетитите към него. Както е известно, той отказа примамлива оферта от "Удинезе", за да остане на "Герена". "Чувствам се добре тук. След като съм "Левски", значи искам да играя в този отбор", каза талантът от Мездра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай