"Левски" гони Пепе Мурсия

"Левски" гони Пепе Мурсия | StandartNews.com

София. Треньор на "Левски" ли е още Пепе Мурсия? Отговорът беше отложен за понеделник, но нещата вървят към раздяла с испанеца. "Решението не е взето, но има такава вероятност", призна спортният шеф Георги Иванов след победата над "Локо" (София) с 1:0, първа за "сините" в това първенство.

"Левски" трябва да има стил, който да е различен. Особено срещу отбор като "Локо" (Сф). Хората искат да гледат по-различен футбол. Гледаме и наблюдаваме резултатите на Мурсия и играта на отбора и след два месеца подготовка отборът поне трябваше да има някакъв почерк", критичен беше Гонзо, "Не смятам, че само Мурсия е виновник за начина на игра, но очаквахме много повече", отсече Георги Иванов. Той е убеден, че "Левски" има футболисти, можещи много повече от показаното в първите три кръга.

"Мурсия си има някакви виждания, които не съвпадат с играта, която "Левски" показва. Нито има някакво развитие", каза спортният директор и на практика не скри, че от "сините" ще имат нов треньор. Веднага се чу за преговори с Димитър Димитров - Херо, но те бяха опровергани от сериозни източници. Повече яснота ще има в понеделник, когато е тренировката на Герена. Ака Пепе Мурсия очаквано си тръгне, твърде вероятно е Георги Иванов - Гонзо да поеме юздите от скамейката. Чу се и за отлагане на уволнението със седмица, но тя е по-малко вероятна. Логиката при нея е да мине гостуването на "Берое" и новият спец да започне с домакински мач, в случая срещу "Ботев".

Испанецът е уволняван и с нула изиграни мача

Ако Пепе Мурсия бъде уволнен в понеделник, далеч няма да подобри собственото си постижение по кратък престой в професионален клуб. Рекордът му е от румънския "Брашов". През 2011 г. Пепе изкарва точно 21 дни начело на комшиите и си тръгва без изигран мач. Мотивите са семейни проблеми. Всъщност, най-дълго Мурсия се задържа в "Селта" - в цели 28 срещи води тима. Следва "Кастейон" с 6 месеца и 24 мача, "Атлетико" (Мадрид) - (6, 20), "Албасете" (5, 15), "Саламанка" (28 дни и 9 срещи).

Късно в събота Пепе Мурсия не даваше вид, че ще бъде уволнен. "Още от началото знам какво значи "Левски", а в света на футбола има доста напрежение. В крайна сметка е нормално - "Левски" е най-големият, най-същественият клуб в България. По начина, по който работят момчетата, аз бях спокоен", каза Мурсия, "В момента съм щастлив от победата и трите точки и към този момент продължавам да съм треньор на "Левски". С Георги Иванов сме доволни от победата и коментирахме мача, което е нормално."

Пепе каза, че има пълно доверие в ръководството.

УЕФА похвали "син" талант

Страхотно признание получи халфът на "Левски" Радослав Цонев за представянето си за националния отбор до 19 години на европейското в Унгария. Нашите отпаднаха с три загуби в групата. Халфът е определен за най-добрия в нашия състав от сайта на УЕФА. "Цонев имаше изключително важно присъствие. Неговото позициониране в средата на терена беше ключово за разбиване на противниковите атаки. Спокоен с топката в крака, неговите точни пасове бяха ключови за началото на атаките, но съотборниците му, лишени и от присъствието на неговия близнак Борислав, трудно успяваха да се възползват от това", написаха от УЕФА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай