Левски загуби дербито със Славия

Нападателят на "сините" Дани Алар получи червен картон и ще пропусне мача за купата с Лудогорец

Левски загуби дербито със Славия | StandartNews.com

Левски допусна нелепа загуба от Славия в най-старото столично дерби. На ст. "Виваком Арена Георги Аспарухов" "белите" показаха по-добрата игра пред гола и си тръгнаха с всички три точки. В герой за Славия се превърна Ивайло Димитров, който заби и двете попадения зад Миятович. 
Срещата започна равностойно, като първо Паулиньо напредна отляво и пробва да намери съотборник в наказателното поле, но не успя. Само 60 секунди по-късно Славия откри резултата.  Филип Кръстев пусна пас по конец към откъсващия се Ивайло Димитров и нападателят на белите преодоля Миятович за 0:1. В 13-та минута Димитров можеше да удвои, но от няколко метра стреля силно в главата на Миятович, който запази вратата си от втори гол.  Секунди по-късно Паулиньо падна на земята при единоборство и бе ударен с коляно около дясното око, което доведе до спукване на веждата му и принудителна смяна, като на негово място влезе Дани Алар. В 27-та минута, когато при корнер Алар изпълни и Найджъл Робърта засече перфектно с глава за 1:1.  В 54-та минута обаче Славия нанесе решителния си удар. Тогава Галин Иванов проби отляво, стигна до аут линията и намери непокрит Ивайло Димитров. Той не уцели добре топката първоначално, но след това я чукна, за да се оплете в мрежата на Левски. 5 минути преди края Миятович можеше да допусне решителна грешка, след като излезе неразчетено при извеждащо подаване, но футболистите на гостите не успяха да отправят удар към опразнената врата. Седем минути преди края "сините" имаха претенции за дузпа заради задържане, но Волен Чинков не отсъди такава. Веднага след това Левски остана и с човек по-малко. Карабельов събори Дани Алар при нападение на сините, а при падането си футболиста на домакините изрита с бутоните своя съперник, което бе достатъчно за неговото изгонване. 

Така Левски остана на втората позиция с 45 точки, но пропусна както да доближи Лудогорец на четири, така и да дръпне с три на преследвача си Локомотив (Пловдив), който също загуби този кръг. Славия пък се изкачи на петата позиция с третата си поредна победа.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай