Левски срещу ЦСКА за 150-и път днес

Вечното дерби е от 14,45 Диема Спорт ще излъчва наживо

Левски срещу ЦСКА за 150-и път днес | StandartNews.com

Вечното дерби в българския футбол Левски - ЦСКА ще предложи днес 150-ото си издание. Двубоят е от 21-ия кръг на първенството и ще започне в 14,45 ч. Очакванията са над 20 000 зрители да напълнят трибуните на националния стадион „Васил Левски”. Очаквано за рефер на мача бе избран  Георги Кабаков. Негови помощници ще са Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Според статистиката до момента Левски има 55 победи. Равенствата са 40, а "червените" са с 54 успеха.
Воденият от Петър Хубчев тим на Левски влиза в дербито с куп проблеми извън терена. В последните дни бъдещето на клуба от „Георги Аспарухов” бе поставено на карта, след като финансирането на „сините” бе спряно, а собственикът Васил Божков бе арестуван.
Очаква се като титуляр за символичните домакини да започна новата придобивка и перла в селекцията Стейн Спиерингс, който дойде от Холандия. Най-вероятно атаката на Левски ще бъде водена от Станислав Иванов, въпреки че през седмицата се заговори, че нападателят има здравословни проблеми. На трибуните на стадион „Васил Левски” се очакват мениджъри, които да следят изявите именно на Иванов.
В ЦСКА треньорът Милош Крушчич вероятно ще си тръгне ако отборът му загуби днес. "Червените" не може да разчитат на централния си бранител Раул Албентоса, който е с травма. Тиаго също ще остане извън сметките заради здравословни проблеми.
Сериозната дилема пред сръбския специалист е дали той да гласува доверие на дошлия от Ювентус Стефано Белтраме или да започне с Малинов, който има опит в дербито срещу Левски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай