Левски показа класа и разби Славия (ВИДЕО)

"Сините" продължават гонитбата с Лудогорец

Левски показа класа и разби Славия (ВИДЕО) | StandartNews.com

Левски спечели в най-старото столично дерби срещу Славия с 3:0. В срещата от 24-ия кръг на Първа лига се разписаха Станислав Костов, Жерсон Кабрал и Давиде Марианиа. През втората част Паулиньо имаше възможност да направи още по-изразителна победата на "сините", но пропусна от дузпа. "Белите" също имаха претенции за неотсъдена такава в тяхна полза. В последната минута на срещата бе изгонен Александър Станисавлевич, който получи два жълти картона за нарушения срещу Паулиньо след почивката. Треньорът на символичните домакините Златомир Загорчич демонстративно се прибра в съблеканите още в 59-ата минута, когато Станислав Тодоров отсъди 11-метров наказателен удар в полза за 26-кратните шампиони. От щаба на "белите" имаха доста претенции през първата част за няколко отсъждания на Тодоров.

Срещата започна по-добре за "сините" и в 4-ата минута те вече бяха напред в резултата. Точен беше голмайсторът на първенството Станислав Костов. Нападателят засече отблизо опит за удар на Жерсон Кабрал. Попадението е негово 18-то през тази кампания, което го прави едноличен лидер при стрелците. В 12-ата минута реферът можеше да отсъди дузпа за "белите", тъй като Нуно Рейш изрита в крака Цветелин Чунчуков при опита си да изчисти топката, а Тодоров остана безмълвен. Малко по-късно гредата спаси Славия, след удар на Паулиньо, а Николай Михайлов, който бе капитан за Левски, показа рефлекс в 29-ата минута, когато изби удар на Славчо Шоколаров.

В 40-ата минута Жерсон Кабрал удвои след самостоятелна акция и хубав изстрел. Попадението беше негово осмо в Първа лига през тази кампания и общо десето през този сезон. Така двата отбора се прибраха след първите 45 минути при резултат 2:0 за Левски.

Второто полувреме също започна вихрено, но без попадения. Милен Гамаков имаше възможност да намали, но направи сериозен пропуск в 53-ата минута. Две минути след това Мариани сложи точка на спора. Швейцарецът вкара много красив гол от над 25 метра, не оставяйки никакви шансове на вратаря. В следващата атака Костов можеше да направи 4:0, но Стергиакис парира удара му. Това не успя да стори и Паулиньо. Гамаков събори Цветкович в наказателното поле, а реферът посочи бялата точка. В този момент Загорчич демонстративно напусна скамейката и се отправи към съблекалните. Зад топката застана Паулиньо, който стреля силно, но не успя да зарадва около 3000 "сини" фенове на "Васил Левски". Ударът на бразилеца бе париран от Стергиакис. До края на срещата Шоколаров пропусна в 66-ата минута, а Паулиньо изпроси червен картон на Станисавлевич в края на мача.

В оставащите минути играчите на Славия търсеха почетен гол, но Ники Михайлов отново показа, че навлиза във форма. Той изби с плонж удар от фаул на Шоколаров в 66-ата минута. Вратарят спря още един изстрел на Шоколаров, а няколко пъти изби и центрирания в наказателното поле на "сините".

Левски има 51 точки в актива си и е на втора позиция в класирането. Толкова има и третия ЦСКА-София, а Лудогорец са на върха с 56 точки. Славия остана на осмо място с актив от 30 точки.

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай