Левски издрапа до четвъртфиналите за Купата

"Сините" с икономичен мач, Райнов герой

Левски издрапа до четвъртфиналите за Купата | StandartNews.com

Левски победи Черно море с 1:0 в двубой от осминафиналите в турнира за Купата на България. Точен за "сините" беше Мартин Райнов в 24-ата минута с първото си попадение за сезона.

"Сините" изиграха мача доста икономично, като "моряците" могат да съжаляват, че не се добраха поне до продължение. Тимът на Илиан Илиев дори реализира попадение чрез Букаси, но гол за Черно море нямаше заради нарушение на Димов срещу Райнов в атака.

В края на двубоя имаше доста спорна ситуация. Нарушение на Каргас срещу Димов около линията на наказателното поле беше изтълкувано от съдията Николай Йорданов като пряк свободен удар, а не дузпа, след изпълнението нямаше опасносто за вратаря на "сините" Миятович.

Петър Хубчев, треньорът Левски, заяви след победата с 1:0 над Черно море и класирането за четвъртфиналите в турнира за купата на България по футбол: „Победихме с изключително с голямото желание, което показахме. Чисто футболните неща бяха по-малко, но предвид това, че мачът е турнирен, най-важното беше да продължим.

Нямаше много ситуации, но и за първенството срещу Черно море също имахме три положения и вкарахме три гола, а и сега беше подобно. В края можеше да развием по-добре контраатаките си и да стигнем що още някой гол, но млади момчета... 7-8 души имат проблеми. Радвам се, че те се представят по този начин, знам какви инжекции бият, на какво са подложени. Дени Алар почти не може да ходи в момента, ще видим какво е положението с него. Но не е само той. Благодаря на тези момчета, физически издържаха. Някои от тях имат по над 20 мача. Трудно е, но ще видим какво ще направим зимата.

По-важното е да вземем следващия мач с цената на всичко. Концентрираме се върху следващата задача, но  никой в клуба не престава да мисли за трофея. Ще се опитаме да се подсилим по най-добрия начин през зимата. Левски е добре структуриран клуб и всеки си знае работата, за какво отговаря и какво трябва да прави“.

По-рано днес

Ботев Гълъбово - Витоша Бистрица 2:1

Ботев Враца - Кариана Ерден 4:0

Септември София - Лудогорец 0:3

От вторник

Славия - Ботев Пловдив 1:2

Берое - ЦСКА 1948 3:4

Утре са мачовете:

Арда - ЦСКА-София

Локо Пловдив - Литекс

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай