Левски готви трансферен удар със звезда от Първа лига

Клубът има афинитет към бразилците

Левски готви трансферен удар със звезда от Първа лига | StandartNews.com

Спортно-техническият щаб на Левски следи изкъсо изявите на халфа на Локомотив Пловдив Евандро, който през лятото става свободен агент, пише "Тема Спорт".

28-годишиният халф държи високо ниво през кампанията. Той е бил на терена в 24 шампионатни мача на черно-белите, като неизменно е започвал в стартовата единайсеторка. Пропусна един-единствен двубой, но причината е, че трябваше да изтърпи наказание заради червения картон, получен срещу Черно море (2:2) на „Тича“.

Наред с това Евандро има и 6 гола, което го прави най-резултатния футболист на Локомотив. Когато той се е разписвал, пловдивчани не са губили двубой. Бе точен два пъти срещу моряците, а освен това опъна мрежите на Славия (2:1), Арда (2:1), Етър (1:0) и Крумовград (4:0).

Левски има афинитет към бразилците. През есента сините продадоха трима – Велтон, Дарлан и Роналдо, но взеха двама. На „Герена“ акостираха крилата Фабио Лима и Евертон Бала. Наред с това в отбора са още Цунами и Рикардиньо.

Още в началото на пролетния полусезон треньорът на Левски Николай Костов заяви, че от клуба вече имат план за лятна селекция и работят усилено по него. Сините със сигурност ще вземат централен нападател – нещо, което не успяха да сторят в началото на сезона, а след това и през зимата. Още повече че след края на кампанията те може да продадат Рикардиньо.

Към него сериозен интерес има от чешкия Виктория Пилзен. Освен за халф те се оглеждат и за вратар. Причината е, че почти сигурно Николай Михайлов ще прекрати кариерата си и ще започне работа в клуба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай