Левски гази като гост, печели ценни точки за шампионата

Столичният отбор постигна категорична и лесна победа над Арда Кърджали с 3:0 като

Левски гази като гост, печели ценни точки за шампионата | StandartNews.com

Столичният Левски постигна категорична и лесна победа над Арда Кърджали с 3:0 като гост в 24-ия кръг на първенството. С успеха си днес сините от София събират 41 точки, излизат на 4-ото място, но са на 7 от 3-ия ЦСКА 1948. Арда остава на 8-а позиция с 35 точки и все още може да се пребори за място в топ 3.

Роналдо, Рикардиньо и Ивелин Попов от дузпа вкараха за успеха на Левски, като това беше и среща номер 250 за треньора Станимир Стоилов в Първа лига.

Левски си подсигури победата преди почивката, когато изигра едно безпроблемно полувреме, а домакините се ограничиха с далечни неточни удари и неоснователни претенции за дузпа.

Левски откри резултата още в 6-ата минута чрез Роналдо, който получи меко подаване от Уелтън Фелипе и от въздуха наказа вратаря Господинов. Грешката обаче започна от Тунгара, който загуби висока топка. Оттам Илия Юруков не беше добре позициониран и остави Уелтън свободен и той центрира за попадението.

Домакините опитаха да реагират и създадоха две ситуации, които обаче не завършиха с точен изстрел. Но в 20-ата минута Левски беше доста близо до удвояване на преднината. Жереми Петрис центрира от дясното крило и топката падна точно на крака на Рикардиньо, който изпревари Алекс Петков, но не улучи вратата.

Домакините продължиха да търсят гол, но в 32-ата минута бяха наказани от второто попадение на Левски. То падна с голяма доза късмет, след като Ивелин Попов при контраатака напредна и направи нещо като прострелно подаване. Рикардиньо подложи крак, а отклонилата се топка излъга вратаря Господинов.

В последните секунди на първата част Левски можеше да стигне и до трети гол, но Рикардиньо не успя да сложи крака в малкото наказателно поле при центриране от дясно на Роналдо.

Лесният мач за Левски продължи и в първите минути на второто полувреме. Отново Илия Юруков беше виновен за третото попадение, след като предизвика дузпа. Както преди седмица на мача Лудогорец – Черно море, сега съдията също отсъди наказателен удар за фаул срещу футболист, който е с гръб към вратата, на самата граница на наказателното поле и при доста спорна ситуация. Но никой от играчите на Арда не протестира, а Ивелин Попов не остави шанс на вратаря Анатоли Господинов.

Едва в 59-ата минута домакините създадоха реална голова ситуация, която завърши с удар на Ел Мами Тета от малък ъгъл. Вратарят на Левски Пламен Андреев обаче просто сложи крака и изби в ъглов удар. В 66-ата минута Радослав Цонев от свободен затрудни Андреев на вратата на столичани, който трябваше да вади топката в ъглов удар. При неговото изпълнение се получи и бъркотия в наказателното поле, а накрая топката беше изчистена.

В 83-ата минута Уелтън Фелипе пропусна да вкара четвърти гол във вратата на Арда. Новото попълнение Ел Джемили проби от дясно и продължи към Жереми Петрис, който извади топката. Но бразилският футболист на „сините“ шокиращо от 5 метра не успя и стреля в тялото на вратаря Господинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай