Лео бие Швайни по премии

Лео бие Швайни по премии | StandartNews.com

Не само отмъщението, но и няколко долара повече ще бъдат мотивацията на Лео Меси и компания да вземат световната титла под носа на Германия. "Гаучосите" ще разделят по 510 00 евро при успех днес, твърди испанският в. "Ас". Мачът на мачовете е от 22,00 часа българско време на "Маракана". Четвъртата световна титла е оценена от немската федерация на 300 000 евро, което е рекорд за нея. Парите идват от джакпота от ФИФА. За световния шампион той е 25 млн. евро. Загубилият ще се утеши с 18.

Аржентина бе завладяна от истинска истерия. Хиляди атакуваха комшиите, макар и без билети. Само в петък 7100 души минаха границата пеша, с коли или на мотопеди. Стотици спаха на летището в Буенос Айрес, за да се наредят до самолетите, които летяха един след друг за Рио де Жанейро. Цените на полетите скочиха тройно. "Може спокойно да се пенсионираш с тази суми", шегуваха се феновете, но плащаха. Днес към Бразилия ще поемат още 22 чартъра.

Някои пътуваха 36 часа без спиране. Границата бе блокирана от невиждана опашка. На бразилските власти им отнемаше по 3 часа, за да обработят един паспорт. Те се страхуваха да не допуснат някой от забранените "бара бравас". Домакините се опариха с опасния Беботе. Тарторът на агитката на "Индепендиенте" бе екстрадиран, след като бе спипан на трибуните. Той влизал на мачовете маскиран като фен на Швейцария. На третия път номерът му не мина.

Около 100 души размахваха напразно пачки пред офисите на фирмите, които продават билети в Буенос Айрес. Те бяха готови да броят по 20 000 евро, за да бъдат на "Маракана", но си останаха с празни ръце в листа на чакащите. Тарикати пък използваха мрежата, за да правят пари. Там се предлагаха какви ли не пропуски за мача. Властите в Бразилия, Аржентина и Германия предупредиха, че става въпрос за мошеници, които си търсят балами.

Двама аржентинци пък бяха обявени за най-големите глупаци на планетата. Те минали границата и имали билети, но се озовали само след 5 минути обратно в Аржентина с черен печат. Един от тях си показал задните части на митничарите и обидата му към тях струвала скъпо.

Папа Франциск за пореден път обяви, че няма да гледа мача с предшественика си Бенедикт XVI и излезе със специален призив в Туитър. "Светът постигна събирането на хора от различни нации и религии. Спортът трябва да се насърчава като среща на различната култура", гласеше той. Светият отец ще обърне гръб на телевизора и ще чака помощниците му да му съобщават резултата.

Меси ще разплаче Бундестима

Цонко Цонев, кмет на Каварна

Прогнозата ми за финала довечера се различава от стандартните. Виждам, че хората залагат за Германия, но според мен Аржентина ще избухне. И по-точно извънземният Меси. Немците ще трябва да насочат вниманието поне на двама, трима играчи, за да го неутрализират. Но няма да успеят, защото нямат "мъже в черно", т.е. черноработници. Освен това "гаучосите" досега го караха по инерция. Време е да се събудят и ще го сторят. Треньорът им Алехандро Сабея се вижда, че е добър специалист и тактик. Трябва непременно да отчетем и това, че големият финал е в Южна Америка. Доста фенове на Аржентина ще подкрепят родината си. Все пак не изключвам да се стигне и до продължения. Мисля, че дори при такъв вариант - краен победител ще бъде Аржентина.

Съпругата на Йоги била карък

В германския лагер имат притеснения преди финала срещу Аржентина. Причината е съпругата на селекционера Йоаким Льов - Даниела. Оказа се, че половинката на треньора е на карък за отбора. Тя има само една победа на световни или европейски финали - преди 2 г. на четвъртфинала срещу Гърция. Немците си скубят косите, защото Даниела пристигна именно за финала срещу Аржентина. Йоги Льов обаче не вярва на подобни твърдения и я извика. "Имаме шанс да станем световни шампиони. Ще направим всичко възможно това да се случи", каза Льов.
В същото време халфът Тони Кроос се оплаква от пърхот. Играчът, който е пред трансфер в "Реал" М, си мие косата с различни шампиони, за да може да оправи проблема.

Лукас Подолски пък си пусна снимка с котка. Явно така крилото се надъхва за победа срещу Аржентина. "Лео Меси не е цял отбор. Ние играем срещу Аржентина. Целта ни е победа. Едва ли ще направим същия мач като срещу Бразилия, но трябва да бием", каза голмайсторът на Бундестима Томас Мюлер.

Ровят за "бръмбари" самолета на Меркел

Над 3 часа германските власти са проверявали за "бръмбари" самолета на Ангела Меркел, с който германският канцлер лети за Бразилия. Причината е скандалът с американския шпионин. В крайна сметка стана ясно, че машината е чиста. Така първото съвместно пътуване на Меркел и президента на Германия Йоаким Гаук минава гладко. "Със сигурност няма да бъде лесно утре. След 7:1 всички си мислят, че е сигурна победата на Германия. Затова всички ние трябва отново да стискаме палци", каза Меркел пред ZDF.

Кътчър бърка манджи като Ути

Аштън Кътчър вдигна настроението в къмпинга на аржентинските фенове. Холивудската звезда се появи там заедно с бразилския си колега Лусиано Ук. Аштън изненада "инчасите" с вида си на готвач и бързо запретна ръкави, за да им помогне с готвенето. Актьорът, който е в Бразилия без бременната си приятелка Мила Кунис, стана майстор на пържоли от телешко и специален хляб със захар, които са любими за аржентинците. Стотици фенове скочиха през глава към караваните и едва не се избиха, за да си направят снимки и селфита с него. Кътчър ще гледа и финала, след като вече видя краха на Бразилия срещу Германия. Аштън, който се слави като женкар, обаче внимава доста и отбива молбите на фенките за снимки, за да не дразни Мила.

Тръпката от финала ще усети и още един актьор - Келън Лъц, който през миналото лято се влюби в България покрай участието си в "Непобедимите 3". "От сто години се опитвам да видя Бразилия. Сега с един камък уцелих две птици", написа той в Туитър и се снима пред статуята на Христос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай