Легендата Хранов се оттегля от "Левски"

Легендата Хранов се оттегля от "Левски" | StandartNews.com

Легендата Стоян Хранов се оттегли от поста на председател на обединени клубове "Левски". Предстои изборно събрание в края на септември за избиране на неговия наследник.

"Няма незаменими хора. Ще направя всичко възможно до есента да се направи екип и да се избере нов председател. Но да бъдат хора, които да обичат и да знаят какво е "Левски". Иначе да хванеш някой от влака или пък от някоя фирма, не става", коментира Хранов, след освещаването на параклиса на стадион "Георги Аспарухов" - Свети Георги Победоносец.

На церемонията присъстваше финансовият директор на "Левски" Константин Баждеков, легенди на клуба, също така и бившият кмет на София Стефан Софиянски.

Храмът, който бе издигнат по случай 60-годишнината от рождението на вечната легенда и символ на "Левски" Георги Аспарухов-Гунди, бе по идея именно на Стоян Хранов.

"Голяма трагедия ще бъде, ако политиката се намеси грубо в спорта. Да, политиката трябва да помага, но да знаят, че са зависими от спорта", коментира още Хранов.

Той е роден на 29 юли 1942 г. в София. Инженер по образование, работил е в Столичната община. От почти 40 години е в управлението на СК "Левски". Първоначално е бил заместник-председател на "Левски", а от 15 април 1989 г. до днес неизменно е негов председател. Член е на БОК. Почетен гражданин на София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай