Легенда на Юнайтед е песимист за края на сезона

Дори и без публика пак може да има зараза, твърди Гари Невил

Легенда на Юнайтед е песимист за края на сезона | StandartNews.com

Сезонът във Висшата лига на Англия по футбол няма да бъде завършен заради пандемията от Covid-19, прогнозира Гари Невил, легендарен играч на Манчестър Юнайтед. 

Той също така е на мнение, че мачове без фенове също са рисковани, защото има голям шанс заразата да се предава между футболистите. По думите му, някои от тях имат астма или са предразположени към диабет, което при заболяване от COVID-19 може да доведе до фатален край. 

"Изглежда, че съм в паралелна вселена. Наскоро имах срещи по хотелския бизнес и ни казаха, че хората няма да могат да седят в ресторанти по-близо от два метра и капацитетът ще трябва да бъде намален с 50%. Казвате, че играчите отново ще играят футбол, ще се бият във въздуха помежду си и си мислите: "Секунда, току-що присъствах на среща, където казаха, че не трябва хората да се поставят по-близо от два метра един до друг". Това няма да работи. Преди месец-два си мислех, че сезонът ще се възобнови и можем да играем без зрители, но сега наистина, наистина се съмнявам".

"Работодателят не може да рискува здравето и безопасността на своя служител. Това ще бъде проблем за работодателите. Като собственик на Салфорд Сити имам играчи, предразположени към диабет и астма. Как мога да ги изложа на риск, като ги изпратя на футболното игрище? Отговорът е прост: "Това не се случва". Не съм сигурен как да се справя с него. Клубовете от Висшата лига могат да се справят. Всичко това говори за масови тестове за коронавирус е глупост. Висшата лига няма да може да обясни на хората защо се нуждае от десетки хиляди тестове, отколкото медицинските работници на фронтовите линии", заяви Невил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай