"Леденият болид" закъса за 80 бона

Ямайка спечели квота, набира средства в мрежата

"Леденият болид" закъса за 80 бона | StandartNews.com

80 000 долара може да изтрият за пореден път Ямайка от картата на Зимните олимпийски игри. Страната на регето отново спечели квота в бобслея, но е на път да се прости с нея заради безпаричие.

46-годишният ветеран Уистън Уотс обяви, че той и партньорът му Марвин Диксън, са останали без пукнат цент. Те дори нямаха средства, за да присъстват на последната квалификация в Швейцария и правели магии пред компютрите, за да запазят мястото, което им позволи да участват на игрите в Сочи. Уотс прикани от мрежата всички, които обичат "Леденият болид" да дарят средства. Както е известно това е името на легендарната холивудска комедия. Тя е посветена на сензационната поява на четворния боб на Ямайка в игрите през 1988 в Калгари. От 2002 г. насам "регебойс" напразно се борят за квота.

"Дал съм 100 000 долара лични пари, вече нямам нищо", разкри Уотс. Международната федерация отказа да помогне на култовата двойка, като обяви, че не може да дава средства на всеки състезател.

Подобен проблем имат и олимпийците на Индия. Местната олимпийска федерация търси около 15 000 долара, за да купи подобаваща екипировка на състезателите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай