Лечева щедра! Голяма новина за "Левски" и ЦСКА

Рамо от държавата за двата клуба

Лечева щедра! Голяма новина за "Левски" и ЦСКА | StandartNews.com

Държавата в лицето на Министерството на младежта и спорта (ММС) ще помогне на "Левски" и ЦСКА да реализират целите си за своите бази. Това съобщи служебният министър на спорта Весела Лечева.

В рамките на мандата на Лечева беше подписан меморандум между държавното дружество "Сердика спортни имоти" и ЦСКА, в който са разписани всички най-важни стъпки по отношение на създаването на съвместното дружество.

"Намираме се в крайна фаза на този процес. Почти всички елементи и всички най-важни действия са към своя край", каза Лечева и потвърди още веднъж, че се правят стъпки по отношение стадиона на "Левски".

Преди дни държавата задвижи въпроса по концесията за "Георги Аспарухов".

"С моя заповед беше създадена специална комисия от представители на Министерството на младежта и спорта и Областна администрация на област София, която да изготви цялата процедура и подготвителни действия за процедурата по отдаване на концесия. Работим по този казус заедно с областната управа, така че това да бъде реализирано в най-кратки срокове и да бъде дадено началото на процедурата за отдаване на концеси", каза министърът на спорта.

Лечева потвърди още, че има отделени средства и за тренировъчна зала на федерацията по художествена гимнастика.

"Лично се убедихме в необходимостта за такова спортно съоръжение. Залата, в която националните отбори тренират в момента, е изключително натоварена и действително има необходимост от нова. С министър Иван Демерджиев посетихме мястото, работи се много усилено първата копка да бъде направена в най-кратки срокове", добави тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай