Лапорта е новият президент на Барселона

Бившият шеф на каталунците спечели вота с 54 %

Лапорта е новият президент на Барселона | StandartNews.com

Жоан Лапорта се завръща начело на Барселона като президент с внушителен, макар и не рекорден, резултат. 58-годишният юрист спечели вота с 54.28 % процента от гласовете на имащите право на глас "сосиос". За него са гласували 30 184 души. На второто място е Виктор Фонт с 29,99%, а трети се нарежда Антони Фрейша с 8,58 %.

В гласуването взеха участие и футболистите на клуба, в това число и световната мегазвезда Лионел Меси. Той пристигна в пункта за гласуване заедно със сина си Тиаго, но отказа да коментира каквото и да било и не направи никакво изявление.

Фактът, че си направи снимки с хората от щаба на Лапорта се разттълкува от агенция Европа Прес, че именно това е бил и фаворитът на аржентинския гений.

Още преди обявяването на финалните резултати третият в класирането Тони Фрейша направи изявление, в което поздрави Лапорта: "Искам да поздравя Лапорта за тази победа, която не подлежи на никакви дискусии. Оттук нататък ние всички трябва да подкрепяме нашия президент. Толкова голяма преднина при вота легитирима победата му при всички случаи".

Досега Барселона се управляваше от Жосеп Мария Бартомеу, който пое каталунския клуб през 2014-а година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай