Кутровски загуби в петсетов трилър

Кутровски загуби в петсетов трилър | StandartNews.com

София. Българинът Димитър Кутровски се бори мъжки, но въпреки това загуби мача си срещу Ярко Ниеминен с 2-3 сета и така приключи интригата в сблъсъка между България и Финландия от първи кръг на втора група на Евро-Африканската зона, след като домакините вече водят с 3-1 и петият мач е без значение.

Втората ни ракета загуби с 4-6, 6-1, 2-6, 6-4, 6-3 и по този начин България загуби за втора поредна година от Финландия, информира tenniskafe.com.

Въпреки че загуби, Кутровски се представи повече от достойно, след като никой не му даваше шанс срещу световния номер 36.

В седмия гейм на на срещата добрата игра на българина бе възнаградена с пробив, а при 5-4 отрази два брейкбола и взе сета. Ниеминен не остави шансове на нашенеца през втория сет, като Дими Кутровски успя да спечели само един гейм.

В третата част първата ракета на Финландия направи пробив в началото и поведе с 2-1 гейма, но Кутровски показа, че няма лесно да се предаде, спечели пет поредни гейма и поведе в резултата.

В четвъртия сет, Ниеминен поведе с пробив рано и това бе достатъчно за да изравни за 2-2 сета.

Петият сет започна по познат сценарий – ранен пробив за Ярко Ниеминен. При 5-3 първата ракета на Финландия отново проби и се поздрави с победата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай