Кукоч: Петков е за затвора

Кукоч: Петков е за затвора | StandartNews.com

ЦСКА ще глобява лудия хърватин

Тончи Кукоч разкри своята версия за екшъна в края на мача ЦСКА - "Славия" (0:0), когато направи спринт като Карл Луис, за да догони Георги Петков от гостите. Ветеранът на "белите" не беше в групата за мача и гледаше от тунела, но накрая нахлу на пистата да иска обяснения.

"Видях изявлението на вратаря и той не каза нищо за Кукоч.
Ти не си мъж! Това, което ми каза вчера е за затвора", написа хърватинът, "Президентът на "Славия" ме нарича клоун? Млъкни човече! По-добре говори на играча си, който засрами феновете и отбора ти. Твоят играч ми каза: "Ти трябва да умреш и твоето семейство трябва да умре" - това ми казваше 45 минути. Ако има справедливост, няма да бъда наказан. Аз не съжалявам, че го направих! Аз защитих моето семейство и моя отбор! Такива играчи като него, "аз ги ям за обяд".
Имам съобщение за президента, който ме нарече "клоун" - в моя свят ти няма да издържиш и 2 минути. Семейството ми за мен е свято и аз ще го защитавам до смърт! Със сигурност няма да обиждам вратаря, който не може да пази в 9-ия в българското първенство", написа Тончи.

Въпросът е дали той ще бъде наказан за два мача, или за един. При първия вариант хърватинът е аут за битката за "Лудогорец". В правилника за бутане при спряла игра тълкуванията са и в двете посоки. Зависи от докладите, а смекчаващо обстоятелство е, че Петков не е записан като официално лице в състава на "Славия". От ЦСКА не скриха, че при всички случаи ще глобят левия бек, защото хърватинът е показал непрофесионално поведение.

Вратарят видя пияни и нашмъркани на "Армията"

Гледната точка към екшъна на "Армията" даде и самият Георги Петков. "За първи път излязох до скамейката, за да кажа на съдията, че времето е изтекло", сподели славистът пред БНТ, "След като си тръгнах, въобще не разбрах, че Кукоч ме гони. Това е невиждано по терените! След това има едно блъскане. Това е! С какво да провокирам? Не знам тоя Кукоч ли е, пукоч ли е, дошъл тук в България и си развява коня. Аз не мога ли да се радвам? Искам и друго да ви питам. Вие виждали ли сте кръчма, която да е до съблекалнята на "Славия"? Пияни, нашмъркани до вратата на гостуващия отбор. Това къде го има? Благодарение на полицията успях да си тръгна. Усетих само бутане от Кукоч, но след като се обърнах, беше хванат от полицията. Нищо не ми каза", сподели Петков.

"Славия" вика на пожар патрулки

От "Славия" са повикали по спешност две патрулки на клубния си стадион след мача с ЦСКА. Служител алармирал, че "червени" фенове са пристигнали и готвят засада с подръчни средства. Според БТА полицията разпръснала бързо ултрасите. Иначе солиден кордон пазеше гостите и на "Армията". Полицаите изведоха с щитове Георги Петков, който беше причакан от над 50 гневни запалянковци.

Томов и Манджуков делят премиите

Последните премии са платени поравно от мен и Петър Манджуков. Това заяви босът на ЦСКА Александър Томов. Интересно е, че Манджуков-старши се появи на "Армията" веднага след свое пътуване в Далечния Изток. Според Томов обаче бизнесменът не му е предлагал да купи 51% от ЦСКА. „Изцяло измислена информация, господин Манджуков е втори по величина след мен, трябва да благодаря на хора като него", сподели Томов, „Жалко е, че има такива мачове, да атакуваш 90 минути, но да не вкараш гол". И отбеляза, че футболистите на "Славия" са се развали на точката като при победа. Томов още веднъж обеща положителни финансови новини на брифинг тази седмица.

Този е хърватско изчадие

и мястото му не е в България, сподели пред "Спортал" босът на "Славия" Венци Стефанов. Той ще пледира пред Борислав Михайлов ЦСКА да играе мачовете си без публика. Той отговори и на Стойчо Младенов, който каза, че от "Славия" са взели пари да се хвърлят на ЦСКА. "Кажете ми как е възможно вратата на ресторанта на стадион "Българска армия" да е точно до съблекалнята на гостуващия отбор. Това не е нормално. Там е пълно с някакви наркомани, които искаха да линчуват Георги Петков. Пълни идиоти", сподели Венци Стефанов, "Какъв е тоя Котев? Коте ли е, моте ли е, не го знам. Говори глупости, а не е запознат. А това хърватско изчадие въобще не искам да го коментирам. Какъв е този, че ще раздава правосъдие в България", добави босът на "белите", "Кажете му на Стойчо Младеновче мога да му дам пари, но не и акъл".

Започнахме без съдийски наблюдател

оплака се членът на УС на ЦСКА Иво Котев. Димо Момиров изобщо не е знаел за наряда и останал във Варна. Около 15-ата минута на мача по спешност на стадиона е повикан друг съдийски наблюдател в лицето на Кирил Манолов. Отсъствието на съдийски наблюдател на техническата конференция преди мача няма да има никакви последствия върху редовността на срещата.

"За съжаление днес не успяхме да спестим

средствата, които противниците плащат като стимул. Трябва да се предпазваме от провокации и да преследваме нашата цел. Нормално е да сме ядосани и да съжаляваме, но има и такива мачове. За съжаление за втори път допускаме грешка срещу "Славия", каза треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов, намеквайки, че белите" са играли за премии от трети клуб. Той обвини своите в нервност при липсата на опитните Маркиньос, Иван Стоянов и Милисавлевич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай