КТБ зарадва Филев с 10 хил. лв за дом

КТБ зарадва Филев с 10 хил. лв за дом | StandartNews.com

Щангистът се прицели в Топ 6 на световното

Чек за 10 бона от Корпоративна търговска банка получи европейският ни шампион в кат. до 62 кг по вдигане на тежести Ивайло Филев. Наградата бе връчена от изпълнителния директор Илиан Зафиров. Чекът бе номер 37 от КТБ за спорта ни.

За 7 години финансовата институция е стимулирала най-добрите ни състезатели с общо 590 000 лв. Филев благодари на КТБ, че за първи път трудът му е оценен. "Ще спестя парите за жилище", разкри Ивайло в "Пресклуб България".
Щангистът и неговите съотборници очакват всеки момент треньорът Иван Иванов да ги извика за първия лагер преди Световното първенство. Федерацията е постигнала съгласие със спортното министерство за допълнителни 60 дни подготовка и необходимите средства ще бъдат преведени съвсем скоро.

Филев смята, че постиженията му до момента могат да го изстрелят в 6-ицата на световното. "Чувствам се комфортно в по-ниската категория (до 62 кг). Не ми е трудно да бъда със 7 кг по-слаб", добави той.

Филев коментира и лишаването си от състезателни права през 2007 г. заради допинг. "Това е минало. Мисля, че успяваме да изчистим имиджа на нашия спорт. Тези, които продължават да гледат с лошо око, просто завиждат. Но те са 20%, а останалите ми се радват", добави Филев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай