Кристоферсен спечели гигантския слалом в Алта Бадия

Марко Одермат е втори, а Маниул Фелер трети на пистата "Гран Риза"

Кристоферсен спечели гигантския слалом в Алта Бадия | StandartNews.com

Хенрик Кристоферсен спечели първия от двата поредни гигантски слалома в Алта Бадия на класическата писта "Гран Риза", която приема състезания от световната купа по ски алпийски дисциплини от 1985г, когато първи победител е великият швед Ингемар Стенмарк.

Норвежецът беше седми след първия манш, но с блестящо второ спускане респектира съперниците си като никой от тях след неговото спускане не успя да подобри времето му.

На второ място завърши швейцарецът Марко Одермат на 0,31 сек, който запази позицията си след първия манш, а трети е австриеца Мануел Фелер на 0,37 сек разлика-също запазил позицията си.

Водачът от първия манш и двукратен световен шампион в дисциплината Матио Фавр допусна доста грешки по време на спускането си във втория манш и завърши на незадоволителното 16-то място.

С второто си място днес Одермат увеличи преднината си в генералното класиране за световната купа по ски алпийски дисциплини на 127 точки пред австриеца Матиас Майер и на 204 точки пред норвежеца Александър Оомод Килде, които не стартират днес и утре. Одермат води и в класирането на дисциплината гигански слалом със 117 точки разлика пред Кристоферсен и с 149 точки разлика пред французина Алекси Пентуро.

Утре в Алта Бадиа ще бъде проведен втория пореден гигански слалом и четвърти за сезона от календара на световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже.

Фото: Мартин Папазов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай