Край. След 30 години Ливърпул отново е шампион!

Това стана факт седем кръга преди края на първенството на Англия.

Край. След 30 години Ливърпул отново е шампион! | StandartNews.com

Край! Един от най-големите парадокси в историята на спорта приключи. След 30 години чакане - великият Ливърпул отново е шампион на Англия!

Това стана възможно 7 кръга преди края, след като тази вечер досегашният първенец Манчестър Сити загуби от Челси с 1:2 и изостана на 23 точки от "червените".

В момента стотици милиони фенове по света празнуват. Макар и в условия на изолация и на мерки срещу коронавируса. По още една ирония на съдбата забавил титлата на Ливърпул.

Сега изпитанието е и за кметството на крайбрежния град, както и за кмета на Ливърпул Джо Андерсън, който трябва да удържи тълпите. Ще му е много, много трудно.

Славният Ливърпул става за 19-и път шампион на Англия. Героят, големият герой - Юрген Клоп. последният преди него беше иконата на клуба Кени Далглиш. Сега на "Анфийлд" вече има място за още една легенда. Стивън Джерард каза, че на Клоп трябва да бъде издигнат паметник! Да видим.

В рамките на една календарна година - Юрген Клоп направи Ливърпул европейски шампион, носител на Суперкупата на Европа, световен клубен шампион и сега шампион на Англия!

Сега вече футболният живот на Англия вече е нормален. Имаше много несгоди, много малшантс, много задскулисни игри. Всичко това свърши!

Този клуб притежава един от най-магическите стадиони в света и безспорно най-вълшебната футболна песен - Yoll never walk alone. 

Достатъчен е само фактът, че великите Пинк Флойд са включили тази песен в един от албумите си.

"Когато се срещнах с Ливърпул, чувството ми бе същото, когато видях за пръв път жена си". Думите са на Юрген Клоп - немският магьосник, превърнал един от най-популярните отбори на планетата отново в световен гранд. 

През тези три десетилетия Ливърпул пет пъти бе на косъм от това да стане шампион. По една или друга причина това не се случваше. Сега вече няма накъде.

По социологически изчисления Ливърпул има над 600 милиона потенциални фенове по света. Това означава, че този клуб е един от най-значимите в спортен, икономически и социален план. 

В световната политика, икономика и обществен живот има логика. Има и в спорта, има и във футбола. 

В дома на своята родина, Царят на спортовете отново върна своята идентичност. След като Ливърпул е шампион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай