Край! Ман Юнайтед изхвърча от Европа

Червените дяволи загубиха 0:1 у дома от Байерн

Край! Ман Юнайтед изхвърча от Европа | StandartNews.com

Манчестър Юнайтед отпадна безславно не само от Шампионската лига, но и от евротурнирите въобще. Червените дяволи загубиха 0:1 у дома от Байерн в последен мач от група А. Така англичаните останаха на четвъртото място с едва 4 точки от шестте мача в групата. Байерн завърши първи с пет победи и 1 равенство и 16 точки.

Юнайтед е едва четвъртият случай, в който английски клуб остава последен в групата си в Шампионската лига, пише "Гол". Червените дяволи са единственият с два такива резила – през 2006 и сега. Другите два клуба останали последни в група от Шампионската лига са Блекбърн и Манчестър Сити.

Заедно с Байерн към осминафиналите продължава и Копенхаген, който победи 1:0 Галатасарай в директна битка за второто място. Датчаните завършиха с 8 точки. За Байерн това е 40-и пореден мач без загуба в груповата фаза на Шампионската лига и 20-и пореден като гост.

Реал Мадрид пък победи с 3:2 като гост Унион Берлин и спечели убедително група "С" на Шампионска лига. "Кралете" завършват с пълен актив от 18 точки, а на 2-ро място е Наполи с 10 т. В герой за Реал в Берлин се превърна Хоселу, който вкара два от головете за испанския колос. 

Германците отпадат от евротурнирите, след като в дебютния си сезон в турнира спечелиха 2 пункта, а пред тях с 4 т. остана Спортинг Брага, който през пролетта ще играе в Лига Европа.

Наполи също се класира на осминафинал в Шампионската лига - след победа над Брага с 2:0. Така шампиона на Италия затвърди второто си място в групата след Реал Мадрид и отива на елиминациите за втора поредна година. Хората на Валтер Мадзари финишираха с 10 точки. Брага имаше теоритичен шанс да се класира вместо Наполи, ако спечели, но така и не успя да направи нищо. За втори път в историята си Брага отива в Лига Европа след участие в Шампионската лига. Така беше и през 2011 г.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай