Кралев спасява Лигата във Варна

Кралев спасява Лигата във Варна | StandartNews.com

Ръководството на Двореца на културата и спорта във Варна отрече информациите, че съоръжението няма да може да приеме мачовете от Световната лига по волейбол за мъже през юни и юли тази година. До късно в четвъртък се твърдеше, че морската столица губи надпреварата, тъй като ремонтните работи няма до свършат в срок.

Според 7DniVoleibol.bg благодарение на намесата на премиера Борисов и спортния министър Красен Кралев заявеното състезание ще се състои в ДКС. Двамата са намерили начин реконструкцията да приключи навреме, въпреки грандиозните проблеми, оставени от предишното ръководство на залата. Така "Конгресна" ще приеме всички мачове от програмата на събитието, с изключение на стартовия двубой с Канада, който ще се играе в Ботевград. Във Варна нашите ще домакинстват на Куба и Аржентина, както и на финалния турнир на 10 и 11 юли.

Стоян Стоев спечели Купата на Румъния по волейбол, след като воденият от него "Реман" (Залъу) се наложи над "Томис" с 3:0. Треньор на тима от Констанца е неговият син Мартин, а в състава и е Андрей Жеков. За "Томис", който преди тази среща запаса 32 поредни победи във всички състезания на комшиите, липсваха напусналите заради неизплатени заплати Станислав Петков и Венцеслав Симеонов. Така край на хегемонията в Румъния, която Стоев-младши наложи през последните години, сложи не кой да е, а баща му. "Играхме без пари, играчи и морал", отсече Мартин. Предстои обаче нова серия от "семейните войни". Двата тима ще се изправят един срещу друг и на финалния плейоф за първенството. Серията започва на 21 април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай