Петък,

Кралев няма да се кандидатира за президент на БФС

От: Пламен Вълков -
Кралев няма да се кандидатира за президент на БФС
A
A
A

“Нямам никакво намерение и никакви амбиции да се кандидатирам за президент на БФС, коментира Красен Кралев, министър на младежта и спорта по време на работното си посещение днес в Русе. - Казвал съм много пъти, че към премиера Борисов имам дългосрочни ангажименти. Предстои ми още дълъг път да извървя с него, така че моето място е в спортното министерство. Имам много работа, която трябва да свърша. Има достатъчно кадърни хора във футболните среди, достатъчно кадърни мениджъри, които могат да се справят със задачите в БФС.
Ако всичко е нормално, ако протече по правилата - с нормален избор на президент на БФС и на Изпълком на новия конгрес, държавата, както каза и премиерът Борисов, ще продължи да помага на футбола, защото той е изключително важен спорт с огромно социално значение. Държавата не е безразлична към този вид спорт, като ролята й е да подпомага най-вече детско-юношеските школи.
Не искам да коментирам кризата в българския футбол в момента, тъй като тече разследване и за дейността на съдийската комисия, и за проявите на расизъм на мача България - Англия.”


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички