Кой стартира първи в Гран при на Айфел

Валтери Ботас ще оглави колоната утре, Хамилтън е втори

Кой стартира първи в Гран при на Айфел | StandartNews.com

Пилотът на Мерцедес - Валтери Ботас спечели квалификацията за Гран при на Айфел, старт от сезона във Формула 1. Той записа най-добра обиколка от 1:25.269. Втори на 0.256 се нареди съотборникът му Люис Хамилтън, а трети остана Макс Верстапен с Ред Бул.

В минутите преди квалификацията стана ясно, че Ланс Строл е болен и ще бъде заместен в колата на Рейсинг Пойнт от Нико Хюлкенберг, който през лятото участва в две състезания вместо другия пилот на отбора – Серхио Перес. Германецът зае последното 20-о място на стартовата решетка. Ромен Грожан, Джордж Ръсел, Никола Латифи и Кими Райконен също не успяха да продължат във втората фаза. 

Там Хамилтън даде най-добро време пред Макс и Ботас, а извън Топ 10 останаха Себастиан Фетел, Пиер Гасли, Дани Квият, Антонио Джовинаци и Кевин Магнусен, които заеха от 11 до 15 място. За германския пилот на Ферари това бе поредно разочарование. 

 

В третата фаза Ботас изпревари с 0.013 Хамилтън при първите бързи обиколки, но Верстапен изненада Мерцедес, като бе по-бърз с 0.068 от Валтери и зае първото място. 

 

В края обаче Валтери бе безгрешен и с изпревари Люис с повече от 2 десети, докато Верстапен не успя да заеме място на първа редица с малко изоставане от Хамилтън, като зае трето място. Шарл Льоклер с Ферари зае отличното 4-о място, а след него се подредиха Алекс Албън, Дани Рикардо, Естебан Окон, Ландо Норис, Серхио Перес и Карлос Сайнц.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай