Контузия остави Джокович без медал в Токио

Световният номер 1 се отказа от участие в мача за бронза

Контузия остави Джокович без медал в Токио | StandartNews.com

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович остана без медал на олимпийските игри в Токио. Сърбинът се отказа от участие в мача за бронзовите медали при смесените двойки заради контузия в рамото.

Преди това Ноле загуби мача за третото място и на сингъл, като преклони глава пред поставения под номер 6 в схемата Пабло Кареньо-Буста. Испанецът постигна изненадващ успех след 6:4, 6:7(6), 6:3 за близо 3 часа игра.

Все още не е ясно колко време ще продължи възстановяването на Джокович.

"Изключително много съжалявам, че не успях да спечеля медал за своята страна и на сингъл, и на смесените двойки. Нивото ми спадна заради физическа и психическа умора. Но нито за момент не съм съжалявал, че дойдох на тази олимпиада. В живота нищо не се случва просто така. Ще се постарая да участвам и на следващите олимпийски игри в Париж и ще дам всичко да спечеля медал за Сърбия. Съжалявам, че разочаровах сръбските привърженици. Отказах се от смесените двойки заради контузия. Надявам се да успея да се възстановя за Откритото първенство на САЩ, но в момента това въобще не е сигурно, но пак казвам - не съжалявам, че участвах, бях длъжен да дам всичко за своята страна", каза Джокович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай