Колко ще спечели шампионът в Лондон

Тийм и Медведев излизат за титлата

Колко ще спечели шампионът в Лондон | StandartNews.com

Внушителните 1 564 000 долара ще попълнят банковата сметка на победителя на АТР финалите в Лондон днес. За финалиста остават $550 000. Един срещу друг в зала О2 от 20,00 ч (б.в.) излизат тенисистите от „втория ешалон“ Доминик Тийм (Ав) и Данийл Медведев (Рус). Първият спря на полуфинала световния №1 Новак Джокович (Сър) с 7:5, 6:7 (10) и 7:6 (5). В ранните часове Медведев си върна на Рафа Надал за загубата на финала на US Open 2019. Руснакът успя да обърне мача след като загуби първия сет с 3:6. Във втория той намери сили да вземе тайбрека 7:6 (3), а в третия бе неудържим за 6:3. Така за поредна година Рафа не успя да счупи прокобата и да спечели за първи път титлата в Лондон. Успехът на Медведев е първи от досегашните 4 мача с Надал, а така той стана и третият руснак, стигнал финала във финалния турнир на АТП след Евгени Кафелников (1997 г.) и Николай Давиденко (2008 г. е финалист, а през 2009-а печели титлата). 

"Мачът беше равностоен. Първоначално той имаше предимство, а след това аз взех инициативата и спечелих първия сет, - каза Надал. - Във втория сет започнах зле, но след това се върнах в играта и можех да завърша мача на моя сервис, но в този момент той игра добре, а аз не, това е реалността. Ако грешите срещу един от най-добрите играчи в света, играта ви става много по-трудна. Поздравявам го и му пожелавам всичко най-добро".

Медведев завърши мача с 12 аса, допусна 3 двойни грешки и реализира 4 точки за пробив от 11 възможности. Надал отбеляза 3 аса и допусна 3 двойни грешки. Испанецът пък допусна първа загуба от 72 мача, след като повежда със сет. За последно това се случи на двубоя с Ник Кириос (Австралия) на турнира в Акапулко (Мексико) през февруари 2019 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай