Кобрата отупа Чисора на път за София (ОБЗОР)

Кобрата отупа Чисора на път за София (ОБЗОР) | StandartNews.com

Българинът пя със 7000 "Мила родино", след като си върна европейската титла

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев разби британеца Дерек Чисора на пух и прах и грабна европейската титла за втори път в кариерата си. Софиянецът зарадва цялата родина с добрата си игра и не остави никакви съмнения, че превъзхожда скандалния си опонент. След гонга, белязал края на мача, Чисора вдигна ръка във въздуха, мислейки се за победител, което предизвика смях в Пулев. За нещастие не само на родните запалянковци, но и на всички фенове на спорта, един от съдиите бе на мнението на Чисора и отсъди двубоя 115:113 в негова полза. В крайна сметка криминалното деяние, което бе осъдено от всички специалисти в спорта, не промени крайния изход на срещата. Другите двама съдии отсъдиха в полза на нашенеца - 118:110 и 116:112, което възстанови правдата. Пулев доминира, разчитайки на основното си оръжие - правите удари, с които държа Чисора на разстояние. Опитите на Дел Бой да влиза в близка дистанция с наведена глава, бяха посрещани с тежки десни ъперкъти, които съвсем го отчаяха. Освен това Кубрат демонстрира сериозно израстване в играта си в защита, главно в движението с крака, което му позволи да контролира дистанцията. Роденият в Зимбабве британец също имаше своите моменти, като в шестия рунд успя да отвори лека аркада над лявото око на Кобрата, а в деветия пласира няколко от марковите си крошета. 194-сантиметровият нашенец не трепна от получените удари, а на моменти реагира с широка усмивка. 35-годишният Кубрат отпразнува красивия успех като изпя химна със седемте хиляди българи, които го подкрепяха в залата в Хамбург. "Българите сме супер! Мога да кажа едно голямо "благодаря". Въпреки, че не сме сред най-големите икономики, те идват навсякъде. Има хора, които въпреки единствената ми загуба, пак дойдоха да ме подкрепят. Поздрави на цяла България! Обичам ви!", благодари на сънародниците си щастливият победител. Кубрат не пропусна да отчете заслугата на всичките си предишни треньори, които са му помогнали да се превърне в един от най-добрите боксьори в тежка категория. "Попрекалих малко с оставането в клинч. Деветият рунд беше критичен. Чисора е противник, който умее да пресира. Бях подготвен добре и физически, и психически. Оставам критичен към себе си, защото можех да играя така, че той да не завърши мача. Проблемът е, че мина доста време от последния ми мач и трябваше да внимавам. Съдията също проспиваше някои нечисти удари, но да не се оплакваме. Нормално е Чисора да е в болница след мача. Ръката ме боли от ударите по лицето му", заяви Кубрат. Той разкри, че е имал проблем с ръкавиците, подобно на мача с Владимир Кличко и е трябвало да се бие с такива с цветовете на българския флаг. В последния момент той е предпочел да използва същите, с които е Чисора и ги е поръчал от Англия дни преди срещата.

Преди мача пък изпълнителният директор на клуба на българина "Зауерланд" Кристиан Майер потвърди дългоочакваната новина за всички у нас. "Ако Кубрат победи Чисора, то следващият му мач ще е в София", обявил той. "За двубоя в София със сигурност ще изляза с друга музика", заяви Кобрата. Той добави, че няма представи защо са му сменили любимата AC/DC с изпълнение на живо на младата банда "Beyond the Black", които изпълниха най-новата си песен "Lost in Forever".
Успехът на Пулев му отваря и нов шанс към заветната цел - световния връх в тежка категория. Софиянецът се изкачи до втората позиция в ранглистата на IBF, което отваря път за мач с настоящия шампион на федерацията Антъни Джошуа. Именно чрез Международната боксова федерация през 2014 г. той стигна до двубоя за поясите, които тогава бяха притежание на Владимир Кличко. Настоящият носител на пояса поздрави победителя в социалните мрежи. "Боксът не е шега! Това е сериозен спорт. Правилният човек спечели", написа в "Туитър" британецът, запитан от фен да даде мнението си. Битката между Кобрата и Чисора предизвика огромен интерес в Германия, където нашенецът е популярен. Почти 2 млн. зрители са превключили на SAT.1, която предава титаничния сблъсък между двамата. Зрелището бе наблюдавано на живо от нападателя на "Хамбургер" Аарън Хънт, както и местната боксова легенда от края на миналия век Грациано Рокиджиани. След победата Пулев вече има впечатляващите 23 успеха на сметката си и само една загуба. Скандалният британец има 25 спечелени срещи и шест поражения.

Андреа била с пулс 180

Не бях на себе си по време на целия мач. Вчера съм стояла права с пулс 180 през цялото време. Това заяви Андреа пред "120 минути" по повод мача на Кобрата с Чисора. Половинката на новия европейски шампион по бокс изтъкна, че е много емоционална, когато гледа всеки негов мач. "Много хора го подкрепяха, много успяха да гледат мача. Аз съм много емоционална, много се вълнувам и може би това е една от причините да не отида на място, коментира певицата и уточни, че се е чула с Кубрат непосредствено преди мача", обяви Андреа. "Ние си имаме наши си думи преди всеки мач. Винаги му казвам, че съм сигурна в него. Чуваме се малко преди да излезе на ринга, много мъничко, максимум час преди да излезе, каза още тя. "Чисора трябва да се държи малко по-мъжки, да не бъде толкова самонадеян. То се видя какво стана", завърши красавицата.

Пулев дори мен изненада, отсече треньорът Вегнер

Кубрат Пулев се би толкова добре, че дори аз се изненадах. Това заяви треньорът на българина Ули Вегнер след успеха над Чисора. "Спазваше абсолютно всички мои указание. Много хубав мач се получи. Световна титла? Кубрат заслужава, но е важно не само да стигнеш до такъв мач, а и да го спечелиш. За момента не бързаме. Искаме да сме готови напълно и тогава ще мислим", отсече още германският спец.

Наглият Дерек иска реванш от болницита

Дерек Чисора продължи да нахалства дори след като Кубрат Пулев го ступа категорично в Хамбург. "В крайна сметка съдиите решиха кой да е победител (с 2:1 гласа - бел. ред.). Реферът на ринга пък всеки път правеше на мен забележка, на него - не. Аз вкарах тежки удари. Хората видяха това", обяви Чисора след мача, а цялото му лице бе подуто. "Готов съм на реванш", добави британецът. Той обаче бе откаран в болница след мача заради тежките удари, които Пулев му вкара. Състоянието му не е критично, но е бил прегледан подробно.

Преди мача Чисора доказа и че е простак. Пред камерата на "Нова" той извади и размаха гумен пенис, като заяви, че това е подарък да Кубрат.

Кубрат не ме впечатли, пъчи се Тайсън Фюри

Световният шампион в тежката категория Тайсън Фюри за пореден път показа високо самочувствие. Британецът, който е дружка с Чисора, бе дошъл да го подкрепя и се опита да измести светлината на прожекторите върху себе си. Дори мачът между Кобрата и Дерек се забави, тъй като Тайсън не спря да говори в интервю за немска телевизия. "Хубав мач стана. Насладих му се. Но определено не съм впечатлен от Кубрат. Пулев е добър боксьор, типичен представител на европейската школа. Но, когато става въпрос за класа - той не успя да победи Кличко. Просто не е от това ниво. Иначе стана много добър мач, а шоуто също беше на ниво. Искам пак да дойда", добави Фюри. "Много добра битка се получи тук. Не знам дали скоро ще се изправя срещу Пулев. Първо имам реванш срещу Кличко. После ще му мислим", обяви още Фюри.

Пратиха сънародник на Чисора в болница след бой

Лошата вечер за британския бокс продължи и в САЩ. Бившият световен шампион в кат. до 63,5 кг. Амир Кан бе нокаутиран зверски от Сол Алварес в шестия рунд. Бързакът от Болтън се качи в средна категория, в която не се е бил никога, и препятствието за него се оказа твърде голямо. Сребърният медалист от Атина 2004 г. започна срещата добре, използвайки бързината си, но силата на мексиканеца се оказа непреодолимо препятствие. Чудовищен десен в главата просна Кан на земята и сложи край на мечтата му грабне световнaта титла на WBC, както и на списание "Ринг". Сериозният бой, който отнесе, прати британеца в болница. "Добре съм. Това е боксът. Поздравления за Алварес за чудовищния удар. Много любов за всичките ми фенове!", написа в социалните мрежи победеният боксьор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай