Клопо: Не ми пука за успехите на "Севиля"

Клопо: Не ми пука за успехите на "Севиля" | StandartNews.com

Стачка на таксиметровите шофьори посрещна испанците в Базел

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп отново намери начин да стане новина номер едно. Устатият спец не пропусна да се заяде с доминацията на "Севиля" в Лига Европа преди днешния финал между двата клуба. "Ако си спечелил миналата година, какво означава това? Какво значи, че си спечелил и преди две години? Нищо! Това е просто поредният мач", сряза испанския тим Клопо пред клубния сайт на "червените" в опит да надъха възпитаниците си. "Не бяхме ние техни съперници в последните два финала. Това е първият им мач срещу нас. Точно това е нашето предимство. Смятам, че сме много по-различни от всички отбори в момента. Ще се пробваме да се възползваме от това", добави германецът. Англичаните кацнаха в града на финала Базел още в понеделник, което се оказа изключително умно решение.

Испанският им противник, който пристигна вчера, бе посрещнат със стачка на такситата. За щастие на "Севиля" всичко се разви в тяхна полза. В крайна сметка стигнаха до хотела си без сериозно закъснение. Истерията по двубоя няма граници. Испанското издание "АС" информира, че от вторник до четвъртък над 50 полета от и по посока Базел ще бъдат извършени на летището в Севиля. Хиляди фенове завладяха швейцарския град с население от едва 175 000 души още вчера. Запалянковците не губиха нито минута от времето си и започнаха с купона, а местните заведения и кръчми станаха любима дестинация. В атракция номер едно се превърна гигантско копие на трофея, изложено в центъра на Базел, като привърженици и на двата тима не пропуснаха да се щракнат.

Кралска особа идва за финала

Кралска подкрепа ще получи "Севиля" в днешния финал. Абдикиралият крал на Испания Хуан Карлос I ще присъства на "Санкт Якоб", за да удари рамо на сънародниците си. Това идва в отговор на критиките на президента на "червено-белите" Хосе Кастро. Шефът се оплака, че действащият крал Филип VI гледа полуфиналните срещи на "Реал" в Шампионската лига, а игнорира неговия клуб. От кралския двор признаха пред "АС", че действащият монарх няма как да присъства на тазвечершния двубой заради неотложни ангажименти.

Хаман надъха фенове с безплатни донъти

Феновете на "Ливърпул" ще гледат днешната битка пред телевизорите със сладък вкус в устата. Първият "Дънкин донът" отвори в града на "Бийтълс", а откриването бе уважено от бившите звезди на "червените" Дитмар Хаман и Фил Баб, информира "Ливърпул ехо". ВИП особите срязаха лентата, с което дадоха официален старт на донът лудницата. Стотици заформиха дълга опашка с надеждата да се сдобият с вкусните десерти. Първите 250 от тях получиха ваучери за безплатни сладкиши за месец. Интерес предизвика и копието на трофея от Шампионската лига, който бе на една от масите. Самият Хаман бе част от състава, грабнал отличието през 2005 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай