Клоп: Търся обяснение защо Ливърпул загуби

Бяхме "уморени психически" след мача с Брайтън, заяви мениджърът на "червените"

Клоп: Търся обяснение защо Ливърпул загуби | StandartNews.com

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че тимът му е бил „уморен психически“ след домакинското поражение от Брайтън с 0:1 в сряда в двубой от Висшата лига на Англия. Германецът изказа суперлативи за тима на Греъм Потър, но не скри разочарованието си от представянето на своя отбор. 

След 68 поредни мача без загуба у дома във Висшата лига, мърсисайдци записаха две последователни поражения на „Анфилд“ и са на седем точки зад лидера Манчестър Сити, който има и мач по-малко.

„Разочароващо, няма за какво да се усмихнем. Трудно е да преглътнем тази загуба. Много трудна седмица, две гостувания, два интензивни мача и днес изобщо не изглеждахме свежи както психически, така и физически. В много ситуации, в които предадохме владението твърде лесно, момчетата изглеждаха психически уморени. Знам, че могат да пресират топката от А до Б, но не се случи, направихме нещата твърде лесни за Брайтън, но и те се справиха много добре. Брайтън заслужаваше да спечели, няма съмнение“, призна Клоп.

„За мен е по-важно да намеря обяснение защо загубихме мача и да разберем какво се случи тази вечер. Не изглеждахме убедителни. Няма какво хубаво да кажем, всичко приключи. Каквито и проблеми да имаме, се опитваме да направим промени, но тогава нямаме ритъм и това е допълнителен проблем. Тази седмица бе трудна, загубихме втори пореден мач у дома, но не можем да променим нищо, сега трябва да се справим с това“, каза германецът.

Ливърпул приема водача в класирането Манчестър Сити в следващия си двубой от Лигата в неделя. 

„Не бяхме свежи днес и в такива срещи трябва да намериш начин да спечелиш. Всеки един футболист може да играе по-добре от това, което показа. Познавам ги, не е защото не искаха. Някъде другаде се крие причината. Ако създадем твърде много възможности, губим ритъм. Това води до ситуацията, в която Брайтън побеждава Ливърпул и го заслужава“, завърши Клоп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай