Клоп изригна! Кое е съкровището на Ливърпул

Треньорът не спести суперлативите си

Клоп изригна! Кое е съкровището на Ливърпул | StandartNews.com

Треньорът на лидера във Висшата лига Ливърпул - Юрген Клоп, не спести хвалбите за един много важен играч за тима, който не е съвсем в светлината на прожекторите.

Според него, Диого Жота е ключов играч за тима в първенството , след като португалският нападател се завърна от контузия, докато отборът се готви да загуби капитана на Египет Мохамед Салах за Купата на Африканските нации.

27-годишният Жота пропусна осем мача, след като получи мускулна контузия по време на равенството 1:1 срещу Манчестър Сити през ноември. Той се завърна във вторник, като отбеляза в 90-ата минута, за да изпрати Ливърпул на върха в лигата с победа с 2:0 срещу Бърнли.

"Диого е невероятно важен играч за нас. Наличието му промени цялата динамика. Голът, който отбеляза, е гол на момче, изпълнено с ентусиазъм. Добра техника, очевидно, но изпълнен с увереност, въпреки че той нямаше шанс да създаде каквото и да е през последните няколко седмици, тъй като се възстановяваше".

Следващият кръг Ливърпул е домакин на Нюкасъл на "Анфийлд" на 1 януари, последвано от пътуване до Арсенал за третия кръг на ФА Къп на 7 януари.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай