Кличко: Ще се бия през февруари или март

Следващият съперник на украинския боксьор ще е ясен до седмици

Кличко: Ще се бия през февруари или март | StandartNews.com

Киев. Световният шампион по бокс в тежка категория във версиите WBO, IBF и WBA Владимир Кличко заяви в интервю за ДПА, че ще защитава титлите си през февруари или март 2014 година. 37-годишният Кличко все още не е наясно с името на следващия си съперник, който ще стане ясен в следващите седмици.

"През февруари или март отново ще се боксирам. Политиката на отделните боксови централи е много сложна, така че все още не мога да кажа дали мачът ще бъде задължителна защита на шампионските ми колани, или не. За мен това няма значение. В близките седмици ще стане ясен и съперникът ми", каза Кличко.

Украинецът няма загуба на професионалния ринг от 2006 година, а преди две седмици победи по точки руснака Александър Поветкин в Москва и заслужи рекорден хонорар от почти 13,4 милиона евро. Кличко е категоричен, че все още не е правил планове за края на кариерата си.

"Здравословното ми състояние и мотивацията ще бъдат решаващи за едно такова решение. Финансовата страна е без значение. Все още изпитвам голямо удоволствие от бокса. Страхувам се, че някой ден мога и да загубя. Надявам се да избера точния момент, в който да се откажа, преди да бъда победен", каза Кличко.

Един от възможните съперници на украинеца е Кубрат Пулев, който е номер 1 в листата от претендентите на IBF.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай