Казийски пред завръщане в Италия

Волейболистът може да подпише с Калцедония (Верона)

Казийски пред завръщане в Италия | StandartNews.com

Матей Казийски е много близо до завръщане в Италия в отбора на Калцедония (Верона), съобщава местното издание "Л'Арена". Според изданието и последните детайли по договора на волейболиста с клуба за уточнени, документите са готови и остава само да бъдат подписани, за да стане факт трансфера. Той ще парафира за плейофите в италианския шампионат през този сезон плюс още две години. Матей игра за тима от Верона от декември 2018 година до април миналата година.
Казийски ще играе в ДЖЕЙТЕКТ Стингс до края на месеца, когато завършва японското първенство, а след което той ще се присъедини към Калцедония.
Проблемът е, че от настоящия му клуб искат волейболистът да остане и за турнира за Купата на Императора в края на март, но този въпрос ще бъде уточнен между страните по-късно.
Основна заслуга за завръщането на Казийски в Италия има старши треньорът на веронци Радостин Стойчев, който е близък приятел с волейболиста. Стойчев е пътувал до Япония в началото на януари, за да разговаря лично и да убеди играча да приеме офертата на Калцедония и по всичко изглежда е успял, подчертава "Л'Арена". В отбора от Верона играе и българинът Аспарух Аспарухов.
Казийски, който през септември ще навърши 36 години, на няколко пъти намекна, че иска да се завърне в Италия, където игра за Тренто и стана четири пъти национален шампион (2008, 2011, 2013 и 2015) и три пъти носител на купата на страната (2010, 2012 и 2013). С Тренто той също така триумфира три пъти в Шампионската лига на Европа и стана четири пъти световен клубен първенец. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай