Карамаринов участва в първото бюро на ЕАА

Карамаринов участва в първото бюро на ЕАА | StandartNews.com

Българинът с най-висок пост в ръководството на Европейска спортна федерация – Добромир Карамаринов (вторият от ляво на дясно) участва в първото заседание на изпълнителното бюро на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА) в Лозана. Президентът на Българска федерация лека атлетика, който е първи вицепрезидент на ЕАА, обсъди бъдещето на европейската атлетика заедно с новия ръководител на организацията Свен Арне Хансен (Нор), другите двама вицепрезиденти Франк Хензел (Гер) и Жан Грасиа (Фр), както и изпълнителния директор Кристиан Милц (Швейц).

Първата стъпка на новото ръководство на ЕАА е да се изберат нови членове на различните комисии. На заседнието бе приет и отчета на всички отдели, които работят в централата и бе насрочена дата за конференцията за "Клубовете и младежта", която ще се проведе на 6-8 ноември тази година.

Първият Съвет на ЕАА ще се проведе на 12-14 юни в Осло, Норвегия веднага след турнира от Диамантената лига – "Бислет Геймс" (11 юни) за където покана има Габриела Петрова (троен скок). В Осло ще бъде избран домакинът на Евро 2017 за младежи и девойки до 23 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай