Карамаринов: Българските атлети дадоха най-доброто от себе си

Карамаринов: Българските атлети дадоха най-доброто от себе си | StandartNews.com

"Българските атлети подариха едно чудесно преживяване на старозагорската публика, която бе дошла на стадиона и на всички любители на леката атлетика в цялата страна, коментира президентът на БФЛА и председател на организационния комитет на Европейското отборно първенство в Стара Загора Добромир Карамаринов.

Българските национали заеха второ място и си спечелиха за първи път класиране в първа лига за състезанията през 2017-а година.

"Много отдавна не бях виждал целия български отбор да се състезава с такова желание и мобилизация. Наистина те надминаха себе си. На всички беше ясно, че за да се класираме на едно от първите две места даващо право за промоция в първа лига и при тази равностойна конкуренция, всеки български атлет трябваше в тези два дни да даде най-доброто от себе си. В последния ден битката за второто място бе много ожесточена и България, Унгария и Сърбия постоянно си меняха местата. Все пак българския отбор показа пределна мобилизация и освен очакваните победи от лидерите в отбора, като Ивет Лалова, Денис Димитров, Милица Мирчева, Митко Ценов, Георги Цонов Мирела Демирева, видяхме и едно стабилно участие и от останалите състезатели. Поздравления и за Радослава Мавродиева за силното участие и покрития норматив за олимпиадата в Рио. Просто видяхме отборен дух, взаимопомощ от тези които не участваха в момента, но даваха рамо на колегите си и безрезервна подкрепа от чудесната публика. Без тази мотивация и целеустременост нямаше да постигнем този резултат. И аз съм безкрайно щастлив, че го видях в това състезание, а също така го видяха и всички любители на атлетиката в цяла България. Радващо е че и като цяло българската атлетика показа ниво в това състезание, защото именно в отборните шампионати, където има много дисциплини се показва нивото на нашия спорт. Именно това трябва най-много да ни удовлетворява. В допълнение на всичко това не трябва да пропускаме невероятната публика и отличната организация, която първенството получи от Европейската атлетика. С идването в Стара Загора на вицепрезидентите на световната атлетика Сергей Бубка и Себастиан Коу и международната федераци по лека атлетика даде своята висока оценка. Тези двама титани на световната лека атлетика никога няма да отидат на едно състезание на което се очакват слабости. Присъствието им в Стара Загора, при положение, че по същото време се провеждаше и Суперлигата и останалите лиги бе огромен комплимент за българската атлетика и за страната ни като цяло", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай