Каменица Фен купа с турнир в София

Четвъртото по ред регионално състезание от сезон 2022 на футболния турнир за любители започва на 2 юли

Каменица Фен купа с турнир в София | StandartNews.com
  • На 2 и 3 юли на спортен комплекс „Спортна София 2000“ в Зона Б-5 ще се проведе четвъртият турнир от сезон 2022

София става домакин на четвъртото по ред регионално състезание от сезон 2022 на футболния турнир за любители Каменица Фен купа. Броят на заявилите участие отбори е 113. Те ще премерят сили на 2 и 3 юли на спортен комплекс „Спортна София 2000“ в Зона Б-5. Кои са те и кога ще се проведат двубоите можете да прочетете тук.

Първите мачове от регионалните турнири започват още в събота, 2 юли, от 09.00 часа. В неделя ще се проведат осминафинал, четвъртфинал и полуфинал. След това от 14.30 часа ще се изиграе и финалният мач, на който ще се реши регионалният победител на Каменица Фен купа за София. В неделния ден ще присъстват и специални гости – легендарния за Левски и българския футбол Емил Спасов, както и две поколения футболисти от сем. Вуцови. Това са Велислав Вуцов, който е бивш футболист и настоящ футболен мениджър,  както и синът му Светослав Вуцов, вратар в „Славия“.

Футболната инициатива е подкрепена от Българска асоциация мини футбол (БАМФ), спортният бранд на Христо Стоичков H8S и италианският производител на спортни облекла и екипировка Givova, които са и официалните партньори. Със специални спортни комплекти, осигурени от марката H8S Hristo Stoitchkov, ще си тръгнат победителите в регионалния турнир.

Отборите, класирали се на първо и второ място, ще премерят сили с победителите от другите градове на големия финал на Каменица Фен купа в Пловдив. Отборът, класирал се на трето място, ще получи спортни артикули от Givova, а всички призьори ще получат и бира Каменица, както и футболни топки от марката H8S Hristo Stoitchkov.

Каменица Фен купа се провежда в два кръга – регионални турнири и национални финали. Регионалните турнири се провеждат от месец май до юли в 8 града у нас – Благоевград, Бургас, Варна, София, Велико Търново, Пловдив,  Русе и Враца. Финалът ще бъде на 10 и 11 септември в Пловдив, който е и  роден град на Каменица.

За да не скучае никой на зеления килим, организаторите са се погрижили за приятното прекарване не само на участниците, но и на техните семейства и приятели, които са решили да ги подкрепят на място. „Не се сърди човече“, „Точен шут“, „Дженга“, „Изтегли въжето“ и табла са само част от подготвените игри. Един от всички участници в игрите на терен ще има шанса да спечели 365 бири Каменица за споделяне с приятели. Планирани са и атракции за по-малките фенове, както и много интересни награди, предоставени от организаторите Каменица и партньорите.

Следващият турнир е планиран да се проведе във Велико Търново на 9 и 10 юли, а след това в Пловдив – на 16 и 17 юли. Входът за всички събития е свободен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай