Кало Бинев номиниран за спортист на годината

Кало Бинев номиниран за спортист на годината | StandartNews.com

Тази седмица във Фридрихсхафен-Германия младият шампион по Таекуондо – Кало Бинев, бе номиниран за спортист на годината. Основателно, номинацията му идва заради заслугите към спорта и е издигната от "ТСС" – Фридрихсхафен, където от години Калоян тренира в клуба на бившия национален треньор на Германия – Маркос Кьонефелд.

Това се случва броени дни след като младият българин стана републикански шампион и само на 17год. Бинев застана начело и при мъжете в българското Таекуондо. На първенството за мъже и жени, той безапелационно победи съперника си на финал с 16:4, състезавайки се в категория до 54кг.

Въпреки крехката възраст на Кало, заслугите му към спорта и в частност таекуондо са огромни, тъй като още не навършил пълнолетие, Бинев няма участие в състезание от което да не е взел титла. Само през изминалата година младият Бинев стана европейски шампион на европейското клубно първенство за младежи „Евро 2015",както и взе шампионската титла на големия турнир по текуондо –„Austria open". Същата година спечели вице европейския сребърен медал на най-престижното първенство по Таекуондо - „Dutch Open" шампионат за младежи, а в края на 2015, едва на 17 грабна бронза състезавайки се в категория мъже на европейското в Румъния.

Тази номинация за спортист на годината на младият победител не е изненадваща, тъй като още в предходните години Кало Бинев доказваше шампионския си потенциал, като още през 2012 в Атина той стана вицеевропейски шампион, а първите му места от европейски и световни турнири са многобройни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай