Как Усик обърка сметките и големите пари

Очакванията бяха за рутинна победа на Джошуа

Как Усик обърка сметките и големите пари | StandartNews.com

Не е тайна, че очакванията бяха за рутинна победа на Джошуа на Усик, както и успех на Фюри срещу Уайлдър след по-малко от месец, при което най-сетне да видим великата британска битка, която трябва да излъчи абсолютния световен шампион в тежка категория.

Освен това този евентуален мач трябва да разбие и всички рекорди по приходи в бокса.

Усик обаче разбърка плановете, защото в момента четири от шампионските пояси са в него. Един е във Фюри.

Разбира се, в договора между него и Джошуа има клауза "реванш", която Ей Джей може да активира в следващите няколко месеца, което изглежда и най-логичният вариант.

Минути след мача неговият промоутър Еди Хърн сподели:

"Всичко зависи от Антъни, той трябва да се реши на този реванш, трябва наистина да го поиска. Но той е роден победител, виждам го още сега, че вече мисли как да победи Усик. Бих заложил на това, че ще видим реванш".

Ако това се случи, то може би следващото лято, може би още през пролетта, ще гледаме отново Джошуа - Усик, но трябва да отбележим, че този път мачът няма да е лека разходка за Ей Джей, подобно на втория му мач срещу Анди Руис.

Срещу мексиканеца Джошуа просто върна неочаквано изгубената логика на събитията.

Сега у съвсем друго.

По време на пресконференцията си след мача той намекна, че е готов на реванш, но не пожела да даде категоричен отговор дали такъв ще има. Това доказва, че решението ще бъде взето след много размисли и анализи.

Някои специалисти започнаха да се съмняват, че за Джошуа най-разумното нещо е да се изправя срещу Фюри. С оглед показаното в събота вечер, според тях, ако на ринга беше Тайсън Фюри, а не Усик, нещата щяха да изглеждат още по-ужасни за Ей Джей.

Но. Още не е преминал мача между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри на 9 октомври. а всички знаем колко силен удар има Уайлдър.

Именно заради това е твърде вероятно да няма официално решение от Джошуа за реванш, докато не премине мачът Фюри - Уайлдър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай