Как Италия посрещна футболните си герои /Фото/

Позволиха шампионския парад

Как Италия посрещна футболните си герои /Фото/ | StandartNews.com

Националният отбор на Италия направи своя звезден шампионски парад по улиците на Рим. Футболистите на „Скуадрата“ и треньорският щаб бяха приети от премиера на страната Марио Драги, както и от президента Серджо Матарела.

След официалната част играчите се качиха на открит автобус, за да преминат по улиците на Вечния град. Аплодирани от хиляди фенове, футболистите се забавляваха напълно заслужено след спечелената титла.

„Синьо-белият“ автобус се движеше в пешеходно темпо за радост на тифозите. Феновете им отговаряха с усмивки, песни и скандирания.

Малко след зазоряване Роберто Манчини и неговият отбор кацнаха в родината си, за да покажат трофея „Анри Делоне“. Много фенове посрещнаха своите любимци, заредени със знамена и телефони, за да увековечат този момент.

Отборът на Италия спечели европейската титла за втори път в своята история. Първият трофей от Стария континент датира от 1968 година. На финала на „Уембли“ „Скуадрата“ победи след изпълнение на дузпи Англия.

„Дали този момент ще остане само красив спомен или ще се превърне в символ на прераждането, зависи само от нас“, написа едно от авторитетните издания на Ботуша Corriere della Sera, предаде БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай