Изпитания за Милан и Барселона и още интригуващи мачове от Serie A и LaLiga този уикенд по MAX Sport

Serie A и LaLiga продължават с пълна пара

Изпитания за Милан и Барселона и още интригуващи мачове от Serie A и LaLiga този уикенд по MAX Sport | StandartNews.com

Serie A и LaLiga продължават с пълна пара. Двата шампионата започнаха през миналата седмица, а сега продължават с вторите си кръгове, отново в ефира на MAX Sport.

Още на този етап в началото на първенството за шампиона на Италия Милан предстои сериозно изпитание. „Росонерите“ ще гостуват на един от най-стабилните отбори през последните сезони – Аталанта. И двата тима започнаха с победи, като в мача на откриването на шампионата Милан победи с 4:2 като домакин Удинезе. Аталанта пък се наложи с 2:0 при гостуването си на Сампдория. Сега предстои двубой в Бергамо, който ще се играе на 21 август от 21:45 ч. и ще бъде излъчен пряко по MAX Sport 3.

В други интригуващи срещи от кръга Интер приема Специя в събота от 21:45 ч., в неделя Наполи е домакин на новака Монца от 19:30 ч., а в понеделник Ювентус гостува на Сампдория от 21:45 ч. И тези три мача ще бъдат излъчени пряко по MAX Sport 3.

В LaLiga вниманието приковава сблъсъкът Реал Сосиедад – Барселона. Въпреки множеството нови попълнения, добри резултати в предсезонната подготовка и амбиции за възраждане, Барса направи фалстарт в шампионата. В първия кръг каталунците не можаха да се справят с Райо Валекано и двата тима завършиха 0:0 насред „Камп Ноу“. А във втория кръг на „синьо-червените“ им предстои привидно доста по-сложна задача – гостуване на Реал Сосиедад. Барса играе добре на „Аноета“ през последните сезони, като през миналия спечели с 1:0, а преди това дори разгроми тима от Сан Себастиан с 6:1 на собствения му терен. Реал Сосиедад обаче тръгна с победа с 1:0 при гостуването на Кадис и ще опита да изненада Барса в търсене на втори пореден успех. Двубоят Реал Сосиедад – Барселона е на 21 август от 23:00 ч. и ще бъде част от програмата на MAX Sport 4.

Шампионът Реал Мадрид ще има наглед по-лесна задача, като ще гостува на Селта в събота от 23:00 ч. Този мач също ще бъде излъчен по MAX Sport 4. От грандовете Атлетико Мадрид също ще има сложна задача, като ще се изправи срещу Виляреал. Макар и неособено показателно, тъй като е изминал само един кръг, класирането след него показва, че Атлетико и Виляреал делят първото място, след като тръгнаха със солидни победи с по 3:0 – съответно срещу Хетафе и Валядолид. Мачът им на „Уанда Метрополитано“ е в неделя от 20:30 ч. по MAX Sport 4.

Уикенд програмата на MAX Sport ще зарадва и феновете на бойните спортове. UFC 278 ще предложи битка за титлата в полусредна категория. Камару Усман ще излезе в шеста поредна защита на шампионския си пояс, а негов съперник ще е Леон Едуардс. Галавечерта, която ще се проведе в Солт Лейк Сити, ще предложи и още две интригуващи битки – в средна категория Пауло Коста ще се изправи срещу Люк Рокхолд, а в категория петел – Жозе Алдо срещу Мераб Двалишвили. Зрителите ще могат да проследят UFC 278 на 21 август сутринта, от 05:00 ч., пряко по MAX Sport 2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай