Изненада! Две спортни икони искат "Челси"

Битката за закупуването на клуба е на финалната права

Изненада! Две спортни икони искат "Челси" | StandartNews.com

Две от най-големите спортни икони на нашето време - Люис Хамилтън и Серина Уилямс, изненадващо се оказаха сред кандидатите за нови собственици на европейския клубен шампион по футбол "Челси".

Двамата ще инвестират общо 20 милиона паунда в консорциума на бившия собственик на Ливърпул - сър Мартин Броутън. Това стана ясно след публикуването на пълния списък от потенциални инвеститори, които са сред кандидатите за закупуването на "Челси", пише dir.bg.

Спроед информациите на Острова, Хамилтън и Уилямс участват с по 10 милиона долара в консорциума, основната част от който участие има сър Броутън, който е основният акционер в Британските авиолинии.

Действията на Хамилтън и Серина изобщо не са изненадващи, защото през годините двамата са демонстрирали, че имат бизнес интереси встрани от Формула 1 и тениса.

Освен това не е нещо необичайно спортни звезди или такива от музикалната и филмова сцена да инвестират в някои от топ клубовете по света.

Любопитно е, че Люис Хамилтън винаги е признавал, че от дете е фен на "Арсенал", дори на няколко пъти е посещавал мачове на "артилеристите", но в момента е готов да стане акционер в един от най-големите съперници на любимия си клуб.

Битката за закупуването на "Челси" е на финалната права, като тази сделка трябва да спаси "сините", които изпаднаха в доста тежка ситауция след наложените на Роман Абрамович санкции. На този етап продажбата изглежда единственият вариант за позитивно бъдеще за клуба.

  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай