Петък,

Изненада! Две спортни икони искат "Челси"

От: Стандарт -
281
Изненада! Две спортни икони искат "Челси"
A
A
A

Две от най-големите спортни икони на нашето време - Люис Хамилтън и Серина Уилямс, изненадващо се оказаха сред кандидатите за нови собственици на европейския клубен шампион по футбол "Челси".

Двамата ще инвестират общо 20 милиона паунда в консорциума на бившия собственик на Ливърпул - сър Мартин Броутън. Това стана ясно след публикуването на пълния списък от потенциални инвеститори, които са сред кандидатите за закупуването на "Челси", пише dir.bg.

Спроед информациите на Острова, Хамилтън и Уилямс участват с по 10 милиона долара в консорциума, основната част от който участие има сър Броутън, който е основният акционер в Британските авиолинии.

Действията на Хамилтън и Серина изобщо не са изненадващи, защото през годините двамата са демонстрирали, че имат бизнес интереси встрани от Формула 1 и тениса.

Освен това не е нещо необичайно спортни звезди или такива от музикалната и филмова сцена да инвестират в някои от топ клубовете по света.

Любопитно е, че Люис Хамилтън винаги е признавал, че от дете е фен на "Арсенал", дори на няколко пъти е посещавал мачове на "артилеристите", но в момента е готов да стане акционер в един от най-големите съперници на любимия си клуб.

Битката за закупуването на "Челси" е на финалната права, като тази сделка трябва да спаси "сините", които изпаднаха в доста тежка ситауция след наложените на Роман Абрамович санкции. На този етап продажбата изглежда единственият вариант за позитивно бъдеще за клуба.

  


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com